SSP zahteva hitno puštanje na slobodu Noga i Radojičića 1Foto: Beta/Milan Obradović

Stranka slobode i pravde (SSP) zahteva od režima hitno puštanje na slobodu Srđana Noga i Zorana Radojičića zbog besmislenih i neosnovanih optužbi za pozivanje na nasilno rušenje ustavnog projekta.

U odnosu na Noga i njegove sledbenike, Stranka slobode i pravde se suštinski razlikuje i u ideologiju i u načinu borbe za promene u Srbije, ali nikada nismo i nikada nećemo ćutati pred rušenjem pravnog poretka koje svaki dan sprovode Vučić i njegovi jurišnici, navodi se u saopštenju SSP.

Stranka slobode i pravde poziva sve prave opozicione političke stranke i pokrete, sve slobodoumne građane Srbije, da mirnim i nenasilnim sredstvima zajednički pruže otpor nedemokratskom režimu Aleksandra Vučića i „što pre ga primoraju na slobodne izbore posle kojih će otići tamo gde mu je i mesto – na smetlište istorije“.

Nogov advokat Marko Pušica veruje da je njegov klijent uhapšen jer je najavljivao upotrebu pejntbol puške ispred parlamenta.

Da podsetimo, novi poslanici Skupštine Srbije, gotovo mesec i po dana nakon parlamentarnih izbora, uz stroge mere bezbednosti, protest ispred parlamenta i gardu Vojske Srbije na ulazu u Dom narodne skupštine, položili su danas zakletvu čime je konstituisan dvanaesti po redu skupštinski saziv, čije će dve trećine činiti poslanici vladajuće Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari