Šta bi Srbija dobila u kontekstu evropskih integracija ako bi uvela sankcije Rusiji?

Ostavite komentar


  1. Сада да уведемо санкције Русији а следеће да признамо Косово, па на даље па ко преживи, јадна Србија, они уцењују и прете а Срби извршавју, преци нам се преврћу у гробу.

  2. Možemo da činimo ustupko koliko god, ali će nam naći nešto drugo. Za Kosovo smo uradili sve po nalogu EU. Pa dokle smo stigli. Treba za deo svoje zemlje da kažemo. To je druga država. Ko će to da kaže.

  3. Bilo bi nelipši magarče do zelene trave. Kad bi nam utrnuli naftu i gas. Evropa bi imala priliku podne da radi ono što najbolje zna. Da bude licemerna i da likuje

  4. Nezavidna situacija, biti komentator i analitičar evropskih integracija. Znaš da je nemoguća misija. Da nema raspoloženja na strani mnogih članica EU. Da je Poglavlje 35 nepremostivo. Ali birokratija mora da radi svoj posao.

  5. Dobijamo otvaranje nekoh poglavlja, klastera…… Haha, a sta gubimo? I koliko ljudi u srbiji odobravao to……

  6. Pa ako ozbiljno misle, neka povuku priznanje kosova i onda će Srbija uvesti sankcije Rusiji.

  7. Ocigledno da Srbija ne bi dobila nista.
    Zapad ima samo jedan cilj sa Srbijom. Da je sto pre posvadja sa Rusijom i nista drugo. Niti mi trebamo njima niti oni nama. Mada izgleda da mi vise trebamo njima .

  8. U kontekstu evropskih integracija, uvodjenjem sankcija rusiji, srbija dobija novi 27 mart, verovatno jos neku spaljenu ambasadu….
    Tako to biva kad ides protiv volje 80 posto naroda..

  9. Šta bi Srbija dobila u kontekstu evropskih integracija ako bi uvela sankcije Rusiji? Ništa. Isto što i za potpisivanje Briselskog sporazuma. Obećanja, obećanja…

  10. Reč koju sve EU diplomate pa i nemački ambasador koriste je „brže“. Ta reč apsolutno ništa ne znači jer nema svoju preciznu kvantifikaciju.
    Poenta svega se ogleda u ultimativnoj žrtvi sa strane Srbije. „Priznajte nezavisnost KiM“ i PREGOVORI će ići „brže“. Koliko brzo? Kao sa Turskom? Ili kao sa Rumunijom i Bugarskom?
    Dok god „transparentni, jasni i precizni“ Evropljani nama daju netransparentna, nejasna i neprecizna obećanja sve ovo je tra-la-la.
    Svako ima pravo da se nada, zato i postoje prevaranti i prevare.

  11. „Zamajac“ je sprava, treba: „zamah“. A tek „nesumljivo“! Aman!

  12. Усклађивање са неком политиком у чијем дефинисању нисмо учествовали прдставља покоравање онима који су ту политику креирали.

  13. Dobili bi isto što smo dobijali i u proteklih 22 godine – neku sitninu „za projekte“ i da se lepo piše o njim, i evropsku perspektivu čim nikne zelena trava…

  14. Dobili bi isto što je dobila i Makedonija i Montenegro i Bosna i Albanija. Svi se uskladili ali slab zamah….

  15. Nek EU pokaze dobru volju ka Srbiji, i kolektivno sve clanice povuku priznanje KiM, zatim i povlacenje trupa Nato sa prostora KiM..eto, to bi bili potezi prijateljstva..

  16. Ustvari, dobila bi ništa, ili skoro ništa.
    Možda bi se nastavio trenutno zamrznuti procesi to je sve. A i to samo – možda. I dalje stoji dosta agendi, klastera, jednom rečju obaveza i uslova koje treba ispuniti.
    Kosovo, korupcija, ljudska prava, pravo uopšte kao pojam, transparentnost… a ne zna se šta je od toga više neizvodljivije i manje realno ostvariti, za ovu vlast a ni ostale nisu mnogo bolje. Još će na kraju Kosovo ispasti i najmanje nemoguće.

  17. Србија ће након санкција Русији добити поновљене европске перспективе до даљњег, до признања КиМ.

  18. Da Srbija otvori tzv “ klaster “ : isplata ratne štete za bombardovanje i dejstvo njihovog osiromašenog uranijuma?

  19. Dakle, ako uvedemo sankcije dobijamo otvaranje poglavlja i klastera za pristup EU tamo negde 2425.godine… dakle jedno veliko NIŠTA, a gubimo energetsku bezbednost i podršku Rusije oko Kosova, verovatno i priznanje od strane Rusije. Ako ne uvedemo sankcije dobijamo ucene od strane zapadnjačkih siledžija, EU, NATO i SAD, možda i sankcije jer pomažemo Rusiji da eskivira sankcije.

  20. Dakle, ništa se ne bi promenilo. Uslovi isti kao i do sada. Priznanje Metohije i Kosova, ispunjavanje poglavlja…

  21. EU da nam udari sankcije zbog neudatanja sankcija Rusima, čisto da ovaj jedan što komentariše ovde vidi koliko nam Evropa ne treba.

    Nego, kako stoje kladionice, jel će izdati Vuku ili će odoleti?

  22. Da li Ono naredjuju kako treba ne da se ponasa drzava?Da li je to Diktatora ili nije?
    Moras ovako ili nista od procesa.Oh zapadns demokratija/diktaturo.

  23. Koliko je pokvaren Zapad, tek se sada vidi. Samo laži i obecanja, kao i godinama pre.

  24. Znaci dobili bi sve kaoni do sada, šarenu lažu ili mačku u džaku a obraz svoj bi izgubili.

  25. Ne bi do ula apsolutno nista u slucaju da uvede sankcihe Rusiji. Jedno veliko NISTA. Kao sto niko nista nihe dobio. Ne zamlacujte narod sa glupostima. Sta je dobila Makedonija za promenu imena. Apsolutno nista. Samo ponizenje. Sta je dobila Makedonija za uvidjenjevsankciha, opet nista. To je stari dobar fazon stapa i sargarepe.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.