Šta će iz programa DS, NS i PSG da zastupa Janković kao njihov kandidat za gradonačelnika Beograda? 1Foto: Medija centar

Delovi programa za Beograd članica opozicione koalicje „Ujedinjena Srbija“ mogu biti korisni za Vladetu Jankovića, kandidata te koalicije za gradonačelnika glavnog grada. Pitali smo predstavnike gradskih organizacija DS, NS, PSG i SSP šta će iz njihovih programa Janković preuzeti i zastupati u kampanji i na funkciji.

Marina Lipovac Tanasković, predsednica Beogradskog odbora Narodne stranke, za naš list kaže da je Janković tražio od svake organizacije po tri stručknjaka, sa uslovom da se sve organizacije slože sa svim ljudima.

– Narodna stranke predlaže svoje stručnjake iz oblasti advokature, saobraćaja, zaštite životne sredine, kulture, zdrastva… Imamo izuzetne stručnjake i možemo da pokrijemo bilo koju oblast – ukazuje ona.

Dok Branimir Kuzmanović, predsednik Gradskog odbora DS u Beogradu, za Danas kaže da će Janković zastupati više stvari iz programa DS za Beograd.

– Sasvim sigurno naš program vezan za antikorupciju iz kog izdvajamo kao posebno bitno transparentnost kao u Madridu uz Gradski nadzor, zaustavljanje “V. D.-izacije” javnih preduzeća i profesionalizaciju uprave u preduzećima i smanjivanje malih javnih nabavki za 50 odsto, jer se tu najviše namešta. Svakako će biti zastupan i jedinstven program zaštite životne sredine na nivou koalicije. Razgovara se kako objediniti temu urbanizma i saobraćaja.A mi ćemo ponuditi i program za poljoprivredu – navodi Kuzmanović.

A Vladimir Pajić, predsednik Beogradskog odbora PSG za Danas kaže da njihov program u oblastima ekologije, kulture i preduzetništva nudi profesionalna rešenja.

– Želimo otvoren, zelen i kulturan grad. Uveren sam da će gospodin Vladeta Janković biti podrška tome. Transparentnost gradskih finansija je ono što ćemo obezbediti kako bi razotkrili sve malverzacije aktuelne vlasti i zato je to glavni fokus našeg programa – kaže on.

Mila Popović, predseednica Gradskog odbora SSP u glavnom gradu do objavljivanja ovog teksta nije odgovorila na pitanje.

Janković je na zajedničkoj konferenciji sa Zdravkom Ponošem, kanodatom US za predsednika i Marinikom Tepić, nositeljkom i prvom na listi US za parlamentarne izbore, naveo što će raditi kada preuzme vlast.

– Onog dana kada preuzmemo vlast prvo što bismo uradili je da sprečimo ono što nanosi štetu. Rio Tinto mora da se otera do kraja, mi u Beogradu moramo da zaustavimo Makiš, da preispitamo liniju metroa, da se Boegrad vrati u stari centar… Morali bismo da železničku stanicu vratimo u funkciju. Svemu tome mora da prethodi formiranje jedne finansijske komisije kako bi preispitali sve što su uradili“, rekao je on.

Janković je naveo da će se u kampanji baviti zdravstvom, ravnomernim razvojem grada…

– Vodićemo računa o svakom delu ovog grada, ne samo o krugu dvojke. Posvetićemo se svakom delu grada u onoj meri u kojoj smo za to kadri. Moramo početi od podvlačenja crte, što znači od finansijskog bilansa – zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari