Šta će pisati u platformi Prištine o daljem dijalogu?

Bez promene granica i zajednice srpskih opština

Ostavite komentar


  1. Na njihovu žalost ustav Kosova ne znači ništa i ne predstavlja nikakvu obavezu jer Kosovo nije priznata od UN-a, MMF-a, Interpola, UNESCO-a.
    I u ustavu Srbije piše da je Kosovo neotuđivi deo Srbije a Srbija je priznata u svim organizacijama i cele EU.

    1. A Kosovo su priznali: Francuska,Nemacka,Velika Britanija,Italija,Danska,Luksemburg,Belgija,Poljska,Svajcarska,Austrija,Irska,Svedska,Holandija,Island,Slovenija,Finska,Madjarska,Hrvatska,Bugarska,Norveska,Ceska,Portugal,Crna gora,Makedonija,Turska,Albanija,Malta,itd…
      upravu si Srbija je priznata od cele EU, ali koliko vidis Kosovo je priznato, takodje, od cele EU pa i NATO-a. Prema tome EU gleda na Srbiju i Kosovo kao dve susedne drzave koje imaju neke ne resive sporove. Sve je u redu sto si napisao,ali secas li se gde je sedeo Taci na onoj proslavi u Parizu??

      1. @rale

        Tu albansku tvorevinu na Kosovu nisu priznale niti ce priznati 5 clanica EU i samim tim EU nema jedinstven stav da se radi o sporu dve drzave. Ne moze se govoriti o dve drzave kada ta tvorevina na Kosovu nije u stanju da se uclani u UN, UNESCO, Interpol, Savet Evrope, OEBS itd. Radi se o sporu drzave Srbije i pripadnika albanske nacionalne manjine na Kosovu koju zbog sopstvenih interesa podrzavaju pojedine drzave i interesne grupe u vezi teritorije koja momentalno ima status protektorata. Taci je sedeo tamo gde je sedeo u Parizu zato sto je platio Kusneru da ga tamo smesti a ne zato sto on ili ta tvorevina na Kosovu ima bilo kakav kredibilitet ili ugled . Svima sa vise od 5 grama mozga je jasno i ko je Taci i sta je ta tvorevina na Kosovu.

      1. Da, ocekuje se uclanjenje u sve medjunarodne organizacije limburga meseca, odmah pose sletanja prve „kosovarske“ ekspedicije na Mars.

Ostavite komentar


Politika

Jeftine i preuranjene reči Viole fon Kramon ili omča koju Beograd sam sebi stavlja oko vrata: O zaustavljanju kosovskih autobusa i privođenju pripadnika KP 10

Jeftine i preuranjene reči Viole fon Kramon ili omča koju Beograd sam sebi stavlja oko vrata: O zaustavljanju kosovskih autobusa i privođenju pripadnika KP

Zaustavljanje autobusa kosovskih registracija od strane srpskog MUP-a koje se navodno dogodilo na graničnim prelazima pri ulasku u Srbiju, za Violu fon Kramon i Petera Stana bilo je povod za oštre kritike Srbije. Kramon je Srbiji poručila da prestane da se bruka, a Stano da se time krši sporazum o slobodi kretanja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.