Šta će pisati u platformi Prištine o daljem dijalogu?

Bez promene granica i zajednice srpskih opština

Ostavite komentar

 1. Na njihovu žalost ustav Kosova ne znači ništa i ne predstavlja nikakvu obavezu jer Kosovo nije priznata od UN-a, MMF-a, Interpola, UNESCO-a.
  I u ustavu Srbije piše da je Kosovo neotuđivi deo Srbije a Srbija je priznata u svim organizacijama i cele EU.

  1. A Kosovo su priznali: Francuska,Nemacka,Velika Britanija,Italija,Danska,Luksemburg,Belgija,Poljska,Svajcarska,Austrija,Irska,Svedska,Holandija,Island,Slovenija,Finska,Madjarska,Hrvatska,Bugarska,Norveska,Ceska,Portugal,Crna gora,Makedonija,Turska,Albanija,Malta,itd…
   upravu si Srbija je priznata od cele EU, ali koliko vidis Kosovo je priznato, takodje, od cele EU pa i NATO-a. Prema tome EU gleda na Srbiju i Kosovo kao dve susedne drzave koje imaju neke ne resive sporove. Sve je u redu sto si napisao,ali secas li se gde je sedeo Taci na onoj proslavi u Parizu??

   1. @rale

    Tu albansku tvorevinu na Kosovu nisu priznale niti ce priznati 5 clanica EU i samim tim EU nema jedinstven stav da se radi o sporu dve drzave. Ne moze se govoriti o dve drzave kada ta tvorevina na Kosovu nije u stanju da se uclani u UN, UNESCO, Interpol, Savet Evrope, OEBS itd. Radi se o sporu drzave Srbije i pripadnika albanske nacionalne manjine na Kosovu koju zbog sopstvenih interesa podrzavaju pojedine drzave i interesne grupe u vezi teritorije koja momentalno ima status protektorata. Taci je sedeo tamo gde je sedeo u Parizu zato sto je platio Kusneru da ga tamo smesti a ne zato sto on ili ta tvorevina na Kosovu ima bilo kakav kredibilitet ili ugled . Svima sa vise od 5 grama mozga je jasno i ko je Taci i sta je ta tvorevina na Kosovu.

   1. Da, ocekuje se uclanjenje u sve medjunarodne organizacije limburga meseca, odmah pose sletanja prve „kosovarske“ ekspedicije na Mars.

Ostavite komentar

Politika

Trajković o ulasku u Kurtijevu vladu: Cilj je da se sazna o čemu se razgovara u dijalogu Beograda i Prištine 10

Trajković o ulasku u Kurtijevu vladu: Cilj je da se sazna o čemu se razgovara u dijalogu Beograda i Prištine

Rada Trajković, koja je izabrana za savetnika novog ministra za zajednice u Vladi Kosova Nenada Rašića, rekla je za N1 da njeno i Rašićevo angažovanje u vladi Aljbina Kurtija ima za cilj da se sazna o čemu se razgovara u dijalogu Beograda i Prištine. Ona je ponovila da je to početak oduzimanja potpune kontrole Aleksandra Vučića nad Srbima na Kosovu i Metohiji i da je to za nju najveći uspeh.

Naslovna strana

6. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.