Šta je ujedinilo Rusiju po Vučićevom mišljenju 1Printskrin RTS

Borko Stefanović, poslanik SSP, tokom rasprave o KiM u Skupštini Srbije rekao je da ne postoji ni jedna tema sa kojom se slaže sa SNS.

„Borimo se argumentima da vi sutra ne budete na vlasti, ali nećeno dozvoliti da Srbija krvari“, rekao je Stefanović.

Dodao je da nije dobro hvaliti se sa 350 dana ne uvođenja sankcija Rusiji i po mišljenju SSP Srbija je tako dovedena u još težu situaciju.

„Dobro je što je Srbija osudila agresiju, ali imamo najmanji rast društvenog proizvoda, pad građevinarstva, poljoprivrede, imamo najveću inflaciju u poslednjih petnaest godina, a za četiri meseca ova vlada je dodatno zadužila Srbiju. I da li je tome kriva Ukrajina, jeste jednim delom, ali i katastofalni kadrovi koje je SNS postavila“, rekao je Stefanović i dodao da vladajuća stranka nije na vreme shvatila da je pao Berlinski zid, jer je poverovala u sopstvene laži.

Poslanik SSP rekao je i da ne podržava scene koje su se juče videle u parlamentu, jer to nije donelo ništa dobro zemlji.

Predsednik Srbije, replicirajući Stefanoviću, rekao je da je on u pravu kada kaže da plaćamo cenu što nismo uveli sankcije Rusiji.

„Košta, ne malo, ali dok nas ne košta vitalnih interesa, onda moramo da čuvamo našu slobodarsku politiku. Kada više ne možemo, ja ću doći i to reći ovde. Mi smo izabrali put samostalne nezavisne Srbije u skladu sa onim što nam se dešavalo u prošlosti i sa Kosovom. Potpuno sam opsednut problemima koje ima Srbija i samo se time bavim. Jeste to teška tema koju nosimo na leđima. Stvari će biti sve teže“, naveo je Vučić i dodao da Srbija nije mogla da pdrži upad u Ukrajinu i da zato čuva i pridržava se principa UN.

On je ponovio da će situacija u Ukarjini biti sve teža, jer je Zapad napravio grešku sa (nemačkim) tenkovima (i njihovoj isporuci Ukrajini).

„Spominjanje tenkova ujedinilo je Rusiju dodatno“, naveo je Vučić i dodao da se plaši da će rat biti sve dugotrajniji, a da će naša pozicija biti sve teža.

Pozvao je Stefanovića da ako je zainteresovan on će ga uputiti u detalje koja je cena koštanja neuvođenja sankcija Rusiji.

https://www.danas.rs/vesti/politika/skupstina-dan-drugi-vucic-pokazao-fotografiju-sa-kurtijem-ponovio-sta-je-rekao-seselju-kada-je-ubijen-djindjic/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari