“Šta je zlo za SNS, melem je za ovaj narod”: Glasno za omladinu pita zašto grad Bor ima oko 5.500 fantomskih birača 1Vladimir Stojičević/Foto: Glasno za omladinu

Iz “Glasno za omladinu” u Boru pitaju zašto izborni spiskovi još uvek nisu sređeni i zbog čega grad Bor, kako oni tvrde, ima oko 5.500 fantomskih birača.

Prema njihovim rečima, bliže se republički izbori, a izborni spiskovi i dalje nisu sređeni. Naime, popis od 2022. pokazao je da u gradu Boru živi 34.143 građana, dok je broj birača na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave 39.917.

“Ako izuzmemo to da se malo promenio broj umrlih i rođenih, kao i doseljenih i iseljenih iz grada Bora, nejasno je zašto grad ima oko 5.500 fantomskih birača, odnosno oko 15 odsto”, kažu iz Glasno za omladinu.

Oni takođe kažu da imajući u vidu sledeće činjenice, na popisu su se popisivala i privremeno odsutna lica, i ona ulaze u statistiku, te to nije razlog ove disproporcije.

“Imamo negativan prirodni priraštaj, tako da je nemoguće da za godinu dana bude ovoliki skok stanovništva. Znamo da mnogima i pokojnici glasaju jer redovno dobijaju pozive za glasanje. Zahtevamo od gradske uprave da nam objasni šta se dešava sa biračkim spiskom i ko su ovi fantomski birači” poručuju oni.

Kako ističu, GG “Glasno za omladinu” neće učestvovati u ovom izbornom procesu, ali motriće na svaki korak SNS-a i sve što je nelegalno prijavljivaće i za svaku nepravilnost obavestiće javnost.

“Daćemo sve što je u našoj moći, da ne ukradete ni jedan glas, te ne nadajte se da “zlo” (kako ste nas okarakterisali na vašoj stranačkoj slavi) spava, jer šta je zlo za SNS, melem je za ovaj narod”, poručili su iz Glasno za omladinu u Boru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari