Šta kažu u sedištu Delegacije EU na Đilasovo pismo 1Foto: BETAPHOTO/ BRANISLAV BOZIC

U sedištu Delegacije EU u Srbiji za naš list danas nisu želeli da komentarišu otvoreno pismo koje je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas uputio šefu Delegacije, ambasadoru Semu Fabriciju, već su nas uputili na Fabricijevo gostovanje u emisiji LJubice Gojgić na RTV Vojvodina.

Podsetimo, lider SSP smatra da je ocena šefa Delegacije da „EU ne žmuri na dešavanja u Srbiji tačna koliko i izjava da je evropska integracija Srbije realnost“.

„Tolika realnost da je, po izveštaju stručnih službi Komesarijata Evropske komisije za proširenja za Albaniju i Severnu Makedoniju (3,13), Crnu Goru (2,88) i Kosovo (Đilas je Kosovo označio „zvezdicom“) (3,00)“, navodi se u otvorenom pismu.

Dragan Đilas je nedavno uputio i otvoreno pismo američkom ambasadoru u Srbiji, Entoniju Godfriju, zbog nezadovoljstva Godfrijevom odlukom da učestvuje u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink.

Lider SSP pisao je, takođe, Manfredu Veberu, predsedniku grupe Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu, koji je u okviru delegacije EP bio u radnoj poseti Srbiji u decembru i upitao ga da li, uopšte, zna u kojoj je državi boravio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari