Šta mladima danas predstavlja Peti oktobar?

Ostavite komentar


  1. Gospodjica Rekovic ni hvala da kaze gospodar Vucicu za patike i druge darove. Nezhvalna omladina srpska, a vozd se u njenom slucaju bas isprsio.

      1. U centar gluposti. Taj narativ pušta SZS ekipa i to nema veze sa vezom. Ali kapiram da je bitno da se u korenu saseče apsolutno sve što nije Đilas i ekipa oko njega.

  2. Gradnja demokratskog društva je naglo prestala 2003će godine i vratila se ista ekipa na vlast. Ugasili smo mi sa demokratijom pre nego smo počeli.

    1. Tog 5 Oktobra sam krenuo sa pocepanim čarapama i pocepanim cipelama da tražim Demokratiju.6 Oktobra sam izgubio i pocepane čarape i pocepane cipele i bio sam bos.Tog 5 Oktobra narod je izgubio a 6 Oktobra Političari dobili.

      1. Hahaha cuj da trazi demokratiju. I sta si ocekivao da ces dobiti!? Mnogo bolje su prosli oni koji su izasli na ulicu sa pocepanim patikama a danas su medju najbogatijim ljudima u Srbiji. Oni su se borili za konkretne stvari a ne kao ti i ostalih 99,99% koji su trazili demokratiju. evropske vrednosti, pomirenje sa svetom i ostale imaginarne gluposti.

    1. Na dan kada je pocelo pljackanje vec osiromasene Srbije… Na dan kada vozis jugica, a preko noci ne znas ni sam sta imas, pocepane patike tudja jakana, a uvece dzipovi i firme, na dan kad imas cvece u saksiji,a uvece vinske podrume i vinarije..na dan kad imas papir od bureka uvece sve novinske kuce i trafike…

  3. Najbitniji politicki motiv mora biti Narodna Identiteta! Kad nisi za Srbiju onda si izdajica, gubitnik, prevarant, ludilo.

  4. Stambolicu, narod je pogresio, sto nije ustao protiv tiranske vladavine tvog bahatog oca. Otac ti se ponasao, kao da je Srbija njegova dedovina, a ne drzava svih gradjana Srbije. Rekoviceva, samo ti nemoj da politiziras, molim te.. Ti si ona, koja je tvrdila da vas pokret nema veze sa Djilasom, da ste samostalni. A, kad su vam se interesi razisli, onda si na sva usta govorila, kako Djilas rukovodi i daje novac, tim vasimm „samostalnim“ pokretom .

    1. Gospodine, o čemu pričate? To se nije dogodilo!

      Nije u redu samo ostaviti optužbu bez dokaza.

  5. Narod je shvatio da je to bio puc u organizaciji pete kolone i vodecih politicara koji su radili za hrvatske i tudje interese.Bolje da su to shvatili ikad nego nikad i sada je ogromna vecina za Vucicevu politikua aprotiv Djilasa, Jeremica i ostalih tajkuna.

  6. Zaostala zajednica , usvojene loše životne navike , još uvek verujemo u paganske bogove i mitove a 2020 ta je . Što nas neće u eu , pa realno ni ja
    ne bih pustio takve u svoju kuću .

  7. Većina mladih u Srbiji ne zna ni da je bio rat,sankcije,bombardovanje,i zašto bi im i peti oktobar nešto značio..Ne učimo ih ni patriotizmu i ne pričamo o vremenu kada su Srbi imali moral.Danas mladi gledaju rijaliti a idoli su im starlete,pjevaljke i mafijaši…Gotovo je.Ne možemo sutra imati pametnu državu ako mladima serviramo bljuvotone!U većini normalnih zemalja bi 90 posto medija i programa bilo zabranjeno i ugašeno.Eto..

  8. Puni džepovi Đinđićevih kabadahija _ Čede.Čanka, Živkovića, Tadića, Dinkića, Labusa, Đelića… ali da budemo iskreni povećao se broj kontejnera, buvljaci su veći a i ne mora da se ustaje rano zbog posla, fabrike rasturene, poklonjene kumovima za izgradnju… A i deca nam ne smetaju, odoše sva preko, nezahvalni i bahati, ne cena Srpsko zlatno doba. Hvala vam svima koji ste učestvovali na današnji dan u demonstracijama, dobili ste i više nego što ste zaslužili.

  9. kad neko finansijski pomogne 5.okt. onda je on i gazda tog dana. a amerikanci i eu su bili ti. i srbi postase njihove sluge.bez ideje vodilje (originalne) nema pobede ima kukavicluka i slugeranstva. i zato smo gde smo.18-19 stranaka su bili cirkuska predsatva za evropu i veliki uspeh za njih. posle je doslo drpanje a onda kao slag na torti radikali, julovci, sps-ovci i ostala banda iz 90-tih, kada je nadezda postojala. 5.0kt, je tuzan srpski dan i ne nikako da se ne slavi kao sto se 27.mart kod broza slavio. dobice srbi i srbija bolji dan za slobodu i slavlje.

  10. Srbi su kratkog daha!-I danas je AV miloševićevac drmator svim slojevima zbunjenog društva,a studenti srkuću tanku italijansku kafenu vodicu i gledaju rijaliti diveći se silikonima!-A crkva hvali predaju Kosova!-Moralno,Srba više nema!

  11. Mladi su shvatili da se koloboracija sa okupatorom isplati. Dok se zemlja razvaljuje i pljačka vi punite svoje dzepove. Dotle vas okupator tapše po ramenu kako vam dobro ide a EU ili smrt pravi put za rulju. Tako dok Čeda i Čanak sa ostalom bagrom troši svoje milione vi radite ko rob za minimalac. Danas vodje 5 oktobra uživaju u svojim milionima.

  12. Djindjiceva vizija se izrodila u farsu kao sto je i sam naslov „Šta mladima danas predstavlja Peti oktobar?“ Ko je bio mlad tada posle dvadest godina to sigurno vise nije a ovi danasnji mladi nemaju pojma sta fali sendvicima…

  13. Ubica se Vraca na mesto zločina pre 20 godina.,stana smo krečili kad pre 20 godina dođoše dukate ,kamate,secikese

  14. Ne znam šta mladima predstavlja 5. oktobar jer sam savremenik 5. oktobra. Ali da sam danas u kategoriji „mladi“, 5. oktobar bi mi predstavljao dan kada je zbog alavosti, gluposti i kratkovidosti tadašnjih političara, generacija mojih roditelja propustila jednokrtanu šansu. Ili sportski rečeno, dan kada je promašila zicer. Ili narodski rečeno, dan kada je veoma glupo i kratkovido us**la motku i sad to plaćaju i roditelji i deca.

  15. Na danasnji dan pre 20 godina pocela je da se primenjuje demokratija, danas je u svojoj punoj snazi. Sada smo 100% demokratska zemlja.

  16. 27.mart 1941 je godinama za nas odrasle u SFRJ bio svetli datun pobune naroda protiv rezima (fasistickih sledbenika premijera Stojadinovica i kneza Pavla) i nista nismo znali o uplivu sovjetske obavestajne sluzbe na KPJ i engleske sluzbe na oficire vojske kraljevine, sve iz njihovih interesa.

    20 godina posle 5.oktobra mi pisemo o dogadjanju naroda, samoorganizaciji i genijalnosti Djindjica, izuzetno retko se spominju obuke opozicije i otporasa u susednoj Madjarskoj i Crnoj Gori koje su organizovali Amerikanci. Skriva se da je DOS-u dat veliki podstrek sa strane, da ih je obucio i organizovao neko ko to zna a ne da su imali sjajno vodjstvo, sto je dokazano kasnije kad su bili sami na vlasti.

    Jenostavno, propustena istorijska sansa za Srbiju, sansa da postane uredjena i demokratska drzava, sver zarad licnih interesa. A ko zna, mozda ni nismo imali nikakvu sansu, mozda je sve to samo iluzija?

  17. Vlast je promenjena pritiskom ulice ali na osnovu DOBIJENIH IZBORA.
    Da nije bilo tog rezultata izbora krv bi lila ulicama Beograda i Srbije.
    Ne zaboravite to ka govorite o „petooktobarskoj revoluciji“
    Vlastodršci su pali na izborima.
    Nažalost, šansa koju su prokockali „pobednici“ nikada se, kao takva, neće ukazati…

    1. Potpisujem!
      Petooktobarac.
      P. S. Spomen česma posvećena jedinoj žrtvi Velikog Petog Oktobra devojci iz Miloševca kod Velike Plane Jasmini Jovanović su srušili izraelski investitori oblakodera koji je izgrađen na mestu bivšeg Saveznog MUP-a.
      P. S. S. Da li u Velikoj Plani postoji ulica po imenu Jasmine Jovanović ili makar ime domu kulture u Miloševcu?

Ostavite komentar


Politika

Dveri: Savet Evrope krši sopstvena osnovna načela 10

Dveri: Savet Evrope krši sopstvena osnovna načela

Savet Evrope (SE), kao međunarodna organizacija zvanično osnovana sa ciljem da podržava ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava u Evropi, prihvatanjem preporuke da Кosovo primi u svoje redove krši i međunarodno pravo i svoja osnovna načela, saopšteno je danas iz Dveri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.