Šta su naprednjaci pričali o Vučiću u njegovom odsustvu? 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Pojedini naprednjaci izrekli su hvalospeve na račun lika i dela Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i lidera SNS, na juče održanoj sednici Glavnog odbora stranke.

To saznaje Danas nezvanično iz izvora bliskih „stožernoj“ vladajućoj partiji.

Kako se tvrdi, neki od govornika su ocenili da je „već došlo vreme“ da Vučić istakne kandidaturu za predsednika Srbije, jer je „kucnuo čas da on krene u pravu kampanju“.

Pored navedenih opaski, pojedini koji su se javili „za reč“, pozivali su svoje stranačke kolege da se „hitno obračanaju sa izdajnicima u sopstvenim redovima“. Ipak, kako saznajemo, tom prilikom nije pomenuto nijedno konkretno ime, već su njihove konstataciju bile „uopštene“.

Naš izvor tvrdi da su predsednik naprednjaka i ljudi iz stranke u koje on ima najviše poverenja, poput Branislava Nedimovića i Miloša Vučevića, „namerno doneli odluku“ da se navedeni sastanak Glavnog odbora održi bez Vučićevog prisustva, pa je zato izabran datum kada je on boravio u zvaničnoj poseti Turskoj. Kako se objašnjava, na taj način „pokazano je koliko stranci na kredibilitetu i vidljivosti daje sam Aleksandar Vučić, jer kada on ne prisustvuje sastancima maltene ništa kao da se i nije dogodilo, odnosno pažnja javnosti nije usmerena prema Glavnom odboru“.

Na sednici GO SNS koja je održana u subotu,u Kombank dvorani u Beogradu odlučeno je da izborna skupština SNS bude održana u periodu između 21. i 24. oktobra.

Kako je precizirano, izbornu skupštinu će činiti 4.000 delegata, a većina članova GO očekuje da će Vučić nastaviti da vodi stranku.

–  Naravno da većina članova GO očekuje da predsednik Vučić i dalje vodi stranku. Mislim da gospodin Vučić ima moralnu obavezu da prihvati kandidaturu za predsednika države, rekao je Miloš Vučević, potpredsednik SNS-a, koji je predsedavao sednicom u odsustvu predsednika stranke.

Vučević je  istakao da je SNS “pokazatelj svim drugim strankama kako se gaje odnosi u stranci i kako se organizuju unutarstranački procesi”.

Naglasio je sa se nada da će stariji članovi stranke koji ne raspolažu potrebnom energijom predati svoja mesta mlađim kadrovima, te se zato mogu očekivati nova lica u SNS-u.

Kako se nezvanično navodi, očekuje se da  na predstojećoj izbornoj skuštini  budu “zamenjeni” pojedini članovi Predsedništva ,  kao i pojedini potpredsednici, ali da ostaje pitanje da li će tom prilikom biti biran i predsednik stranke. “Niko ne sumnja u to da će Vučić biti reizabran za lidera, ali moguće je da će o tome biti odlučivano tek u maju, nakon parlamentarnih i predsedničkih izbora, kako se sada ne bi talasalo”, objašnjava naš izvor.

Saopšteno je i da su  na sednici GO data uputstva za lokalne i mesne odbore stranke, u vezi sa “njihovim daljim postupanjem” u kontestu priprema za izbore. Prema mišljenju sagovornika Danasa, “sve navedene odluke su proceduralne prirode, dok se za krupnije korake uvek čeka Vučić”.

Kako su reporteri Danasa izvestili u subotu, zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner naprednjaka Goran Vesić došao je sam na taj sastanak  i ispred Kombank dvorane je sedeo sam, a “retko ko  je prišao da se s njim pozdravi”. Podsetimo, uveliko se spekuliše da Vesić ne uživa popularnost unutar stranke.

Sednici GO prisustvovao je, između ostalog, i Nebojša Stefanović, ministar odbrane i član Predsedništva SBS, čije ime se mesecima unazad dovodi u vezu sa “krupnim aferama”. Stefanović je prethodno u više navrata javno negirao sve ono za šta je optuživan, ali se veruje da više nema nikakvu stvarnu moć u stranci, i da je izgubio naklonost Vučića.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Šta su naprednjaci pričali o Vučiću u njegovom odsustvu?”

  1. Zna li glavni odbor da je priličan broj organizacija SNS u gradovima i opštinama u statusu povereništva i da godinama nisu organizovani unutarstranački izbori? Da li je o tome obavešten predsednik najdemokratskije patrije na političkoj sceni?

  2. Odrzan Glavni Obor.Sve su ovčice na broju.Radi se, gradi se, pere se droga, narko dileri dobijaju drzavne poslove. Evroparlamentarci uredno isplaceni,opozicija dobila,bila Angela sredila litijum sa šefom. Drugim recima „sve u najboljem redu“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.