Stadion u Bresnici ostaje gde je već decenijama: Obećavaju Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac 1Foto: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac

 

U kakvom se stanju nalazi sportska infrastruktura u Kragujevcu vidi se i na primeru stadiona u Bresnici. Ti uslovi nisu najbolji za našu decu, ističu u svojoj kampanji za lokalne izbore u opozicionoj koaliciji Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac.

Ako želimo da sklonimo decu sa ulice, po njihovim rečima, „moramo da im stvorimo ambijent i uslove koji ih privlače da se bave sportom”.

– Mi iz koalicije Ujedinjeni protiv nasilja se zalažemo da sport bude dostupan svima, a kada to kažemo mislimo na to da nema naplate članarine deci u klubovima koji koriste sredstva iz budžeta grada. Ne želimo da ni jedno dete pati zbog toga što ne može da trenira jer roditelji nisu u mogućnosti da plaćaju članarinu, istakli su danas u svom obraćanju javnosti i medjima Veroljub Stevanović i Dalibor Jekić, prvorangirani na ovoj listi za opozicione odbornike.

Po njihovoj tvrdnji Srpska napredna stranka ima plan da izmesti stadion u Bresnici sa sadašnje lokacije na kojoj je preko četiri decenije.

– A, mi obećavamo da će stadion ostati na istom mestu i da ćemo uložiti sredstva i učiniti da ovaj prostor bude ponos Bresničana. Naš plan je da u mandatu od četiri godine rekonstruišemo dva-tri stadiona godišnje ili fudbalska igrališta u gradu. Da, mi možemo da budemo grad dobre sportske infrastrukture, obećavaju oni.

Takođe, podsećaju i da je u mesnim zajednicama Filip Kljajić i Bresnici, sve što je urađeno, urađeno je u našem pređašnjem mandatu, i Rtanjska, i Romanijska, i Viktora Bubnja i Bresnički Do i Grada Piteštija.

– U mandatu SNS gotovo da ništa nije urađeno. Pijaca u Bresnici je potpuno neuređena. Takva je ista i u Stanovu, slična je i na Bubnju. Ulice su pune rupa, smeća i nehigijena u Bresnici kao i u većini Kragujevačkih pijaca je na uznemiravajuće lošem nivou, ističu Stevanović i Jekić.

Koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac obećava i garantuje da će one probleme koje ove dve mesne zajednice imaju moći da reši.

– Sve što je potrebno je da na predstojećim izborima zaokružite broj 10 i sebi obezbedite vlast kakvu zaslužujete, pozivaju oni u kampanji Kragujevčane.

Koaliciju Ujedinjeni protiv nasilja – nada za Kragujevac na lokalnom nivou čine gradski odbori sedam opozicionih stranaka: Stranka slobode i pravde, Zajedno za Šumadiju, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Nove demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove kraljevine Srbije i Pokret slobodnih građana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari