Stanje demokratije u Srbiji: Problematični izbori, urušavanje parlamentarizma i ugrožavanje slobode govora

Izveštaj Centra savremene politike

Ostavite komentar


  1. Pa to svi klepeću kad izgube izbore. „Kradja, nepošteni izbori, medijski mrak, kupovina glasova, pretnje“… A svi potpišu izborne rezultate kad se završi glasanje, a kad vide rezučtate, kuku lele.

    1. Jes’ da nosis ime moga ujaka, al’ ne mogu drugacije, Ljubisa, nego da ti, jednom za svagda, kazem da svojim istupanjima u ovoj rubrici delujes kao – covek bez casti! Pa, razmisli o sledecem: inteligentnije bi ti bilo da (za)cutis, nego sto se, bestidnim komentarima, uporno i gotovo svakodnevno, golemo brukas!

      1. kad nemaš argumente potegne kvalifikacije… sramotnije ne može od toga. I da li će medju Srbima svanuti dan da misle svojom glavom a ne da njacu za svakom šargarepom. U Usa je demokratija kad demokrate krive ceo svet za mešanje u izbore i to je pravilno a u Srbiji opozicija neće na izbore i onda izbori ne važe… doduše samo za njih i ovakve zlotvora koji sve što se desi u Srbiji kvalifikuju negativno… a zaborave koliko meseci njihove države nisu imale vlade što na kraju nije ni bitno ali jeste da sebi daju za pravo da se mešaju u poslove tudjih država…. dokle ćemo kao somovi da gutamo prazne udice. Nas zivot naša stvar a kom se ne sviđa.. pa ceo svet samo takve čeka i želi…

      2. „Drakče“, ajde leba ti, navedi, od ’90. samo jedne izbore gde gubitnici (bilo koje partije) nisu pričali istu priču, „Izbori su pokradeni, namešteni, bio medijski mrak“… pa da onda utvrdimo ko je glup, ti ili ja. SpS, SnS, SrS, Depos, SPO, DS, SzS, SdS… svi do jednog, kad su gubili izbore su isto ponavljali, a pre toga svi potpisali zapisnike.

  2. Kaže se nema prepreka za sve ove promene? Ima. Zove se Aleksandar Vučić i poltronski SNS. Još važnija prepreka je maloumni narod.

    1. „Deda“, pa menjajte narod, to je bar lako. Samo odete u Prištinu, Sarajevo, Zagreb, i lako pobedjujete Vučića.

  3. Čitam u novinama Danasa izveštaj V-Dem instituta iz Švedske da je Srbija po indeksu demokratije (autokratizovani rezim) na 139 mestu a Kosovo koja je prikazana kao drzava 69…Pa se pitam za tu nazovi instituciju i ovu Kopehagenovu…da li je instrument Djilasove opozicije da prikaze kako u Srbiji nema demokrakije ili ti normalnog društva??Da je po izveštaju V-Dem instituta Kosovo na dnu indeksa demokratije gde joj je i mesto pa da čovek poveruje da smo na zaslužnom 139…Ps.Cia očigledno menja strategiju batalila NVO i prešaltovala se na razne institute u proceni demokratije…Ako mi ne objavite ove moje misli dabogda Vam Draža Marković prešao na Informer !!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.