Stefan Jovanović: Prelepljivanje srpskog grba i zastave je apsolutni nacionalni poraz 1Foto: Narodna stranka

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da je vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića prva u istoriji koja je dozvolila da srpski grb i zastava na Kosovu i Metohiji budu prelepljeni na registarskim tablicama i da sve „nacionalne poraze za koje je odgovorna pokušava da prikaže kao pobede i lavovsku borbu“.

„SNS i vlast u Beogradu su koalicioni partneri premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija (Albin), predstavnik Srpske liste Goran Rakić je ministar u Kurtijevoj vladi. Zašto Rakić nije napustio tu vladu zbog prelepljivanja srpskog grba i srpske zastave“, rekao je Jovanović u emisiji „Reč na reč“ Radio-televizije Srbije.

„Da li vlast sada plače pred javnošću Srbije zato što ne zna da pregovara? Nemojte više ovako da nas ’branite’. Gde god ste proglasili pobedu, Srbija je izgubila“, dodao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je Vučićev režim potpisivanjem briselskih sporazuma pristao na proterivanje srpskih sudija i tužilaca sa severa Kosova i Metohije, koji se sada zaklinju nad prištinskim ustavom, dao međunarodni telefonski broj samoproglašenom Kosovu i predao mu elektroenergetski sistem, koji je sada u sistemu Albanije, a ne Srbije.

Generalni sekretar Narodne stranke je istakao da Srbija briselskim sporazumima i „sedenjem na hoklici u Vašingtonu nije ništa dobila, a dala je gotovo sve“, a da pregovore sa Prištinom vode „diletanti poput Marka Đurića i Petra Petkovića“.

Jovanović je naveo da vlast „krije da je Srbija glasala za članstvo Albanije u Savetu bezbednosti UN“, gde će moći da lobira za članstvo Prištine u UN.

„Vučić i njegov režim, umesto da brane srpske nacionalne interese, i pitanje Kosova i Metohije koriste za obračun sa opozicijom, čime dodatno šteti srpskim nacionalnim interesima. Narodna stranka se zalaže za nacionalno jedinstvo po tom pitanju, ali su kapaciteti Srbije u zaštiti nacionalnih interesa“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari