Stefan Jovanović: Ujedinjena Srbija može da pobedi na izborima 3. aprila 1Foto: Narodna stranka

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da opoziciona koalicija Ujedinjena Srbija može da pobedi na izborima 3. aprila, jer građanima nudi konkretan program i ima najbolje kandidate koje na izbornim listama ne krije iza lekara i poznatih ličnosti, kao što to čini SNS.

„Naša lista je ozbiljna i predvodiće je Marinika Tepić, Zoran Lutovac i Miroslav Aleksić, dok su na listi SNS na čelu lekari iza kojih se kriju Aleksandar Martinović i Luka Kebara. Siguran sam da ćemo pobediti, mi politiku doživljavamo ozbiljno i hoćemo da promenimo Srbiju“, rekao je Jovanović televiziji Nova S.

Dodao je i da je „veliki broj građana koji je protiv vlasti ali ne izlazi na izbore prelomio da glasa za opoziciju pošto se ujedinila“.

„Narodna stranka je odgovorna nacionalna stranka i građanima ćemo ponuditi fer ekonomiju umesto ekonomske ponude SNS koja se svodi na bogaćenje već bogatih i dodatno siromašenje siromašnih. Program podrazumeva i zelenu agendu, bolje obrazovanje i uspostavljanje pravde u državi, jer je sistem duboko nepravedan“, rekao je Jovanović.

On je istakao da je za uspostavljanje pravde po promeni vlasti neophodno doneti zakon o poreklu imovine i oduzimanju nelegalno stešene imovine, zakon o specijalnom tužiocu za visoku korupciju i zakon o lustraciji.

Generalni sekretar Narodne stranke je u emisiji u kojoj je učestvovao sa predsednicom Zavetnika Milicom Đurđević Stamenkovski rekao da je „linija razgraničenja između prave i lažne opozicije“ spremnost da se posle izbora stupi u koaliciju sa SNS i strankama koje su danas na vlasti.

„Mi posle izbora sigurno nećemo stupati u koaliciju sa SNS i strankama sadašnjeg režima ni u Beogradu niti na republičkom nivou. Podsećam da je Aleksandar Šapić na prethodne beogradske izbore izašao kao opozicija, a danas je kandidat SNS za gradonačelnika Beograda“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je koalicija Ujedinjena Srbija prikupila potpise podrške građana i da će ih najverovatnije večeras predati Republičkoj izbornoj komisiji.

Upitan o Sporazumu za odgovornu Srbiju, koji je predložila grupa intelektualaca, a potpisali predsednici nekih opozicionih stranaka, Jovanović je odgovorio da je danas „jedini važan apel građana za promenu nedemokratskog režima“.

„Potrebno je da pređemo s reči na dela i da uradimo konkretne stvari kada nam nešto smeta, a ne da samo sednemo i pišemo apele i peticije. Pozivam sve koji su predložili sporazum da i sami učestvuju kao kontrolori na izborima pošto su pozvali na zajedničku kontrolu izbora“, rekao je Jovanović.

Na pitanje zašto Narodna stranke nije potpisala sporazum, Jovanović je odgovorio da je Narodna stranka partija desnog centra za koju su „građani Srbije najvažniji, a da je taj sporazum predložio beogradski kružok i potpisale ga stranke građanske provenijencije“.

„U sporazumu ima ideoloških stvari koje za mene lično nisu prihvatljive, a ima i dosta opštih mesta sa kojima možemo da se složimo“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari