Stefanović: Marko Đurić će obilaziti muzeje u Vašingtonu

Potpredsednik SSP i bivši zvaničnik MSP o promenama posle američkih izbora

Ostavite komentar


  1. Gospodin Stefanović ima osnova za veliko radovanje. Cinkarenje sopstvene države, koje je obavljala „udružena opozicija“, čija je jedina zajednička tačka mržnja prema Vučiću, je urodilo plodom. Kao rezultat tog „rada“ imamo negativan izveštaj EK a, da radost bude veća na izborima u SAD je pobedio Bajden, koji nije „srpska majka“. Vrhunac svega je „nesposobni“ Djurić, koji će „posećivati muzeje“?! Konačno da se dešava nešto „pozitivno“ što će obradovati Stefanovića i slične njemu.

    1. A možda će kolateralna korist od tog pozitivnog biti i to da ćete vi i takvi kao vi odsad malo prikočiti na ovom sajtu i bar malo nas poštedeti vaših izanđalih mudroseraja i baljezganja? Ili da se ipak ne nadamo?

      1. Pitam se, zašto li čitate sve te „mudroseraje i baljezgarije“?! Možda zato što one jedino imaju nekog smisla za razliku od onih kojima je mržnja jedina vrlina.

  2. Reče Borko, postavljač graničnih prelaza. Obraz kao djon, ma kakav djon, kao potkovica.

    1. A šta reče Vučić, potpisnik Briselskog sporazuma (doduše, preko podmetnutog Dačića)?

    2. Nije tebi lako, Buljiša. Biti ovoliko pun zlobe i mržnje, a biti u stanju da to izražiš jedino u obliku ovakvih jadnih polupismenih seljačkih podmetanja i fora. Mora da mnogo frustrira…

  3. Vrlo verovatno. Ipak treba posteno reci za Borka Stefanovica cinjenice:
    1) bio je vrlo skroman diplomatski pocetnik.
    2) ubacio se u MSP kao jurisnik Gradjanskog saveza, dok je ministar bio G. Svilanovic, predsednik GSS.
    2) kasnije se prebacio u DS i otisao kao pripravnik u Vasington, gde je ambasador bio I. Vujacic, visoki funkcioner DS, koji takodje nije bio diplomata
    4) kasnije ga je partija unapredila u zamenika ambasadora, protivno svim propisima.
    5) zamenik u Vasingtonu je bio ‘ambasadoru’ americkom drzavljanini i funkcioneru DS, Vladimiru Petrovicu, koji nema fakultet i kome Amerikanci nisu dali agreman godinu dana
    6) tamo su se svi kacili i kleli u Roda Blagojevica, „prijatelja“ Obame, koji je kasnije osudjen na 14 godina zatvora zbog korupcije.
    7) inace, taj Stefanovicem sef i stranacki drug (kao i Jeremicu i Tadicu) je tada iznajmio ranc za 14 000 dolara mesecno. Da, mesecno

    1. Jeste Petrovic iznajmio hacijendu Vasingtonu za 14 000 dolara mesecno, ali Srbija placa i bogata je i bila i ostala. Sada Djuric moze mirne duse da nadje za 10 000 i kaze da je jeftinije nego sto su Zuti placali. Inace, ta kuca je imala i veeeliki bazen, u kome su se rado i cesto brckali Petrovic, Jeremic, Tadic i Stefanovic. A nesto kasnije i nova supruga amb. Petrovica, inace cerka osnivaca SNS i sadasnjeg ambasadora Srbije u Portugalu, prof dr Olivera Antica. Tako da je nepismeni V. Petrovic ostao ambasador i kod nove vlasti jos godinu dana, do 2013. Sada je isto sto i pre, nezaposleno lice bez obrazovanja, u Cikagu

  4. Prvo, ne znam što ste Rusima slali izveštaje, drugo agreman je Djurić ekspresno dobio od Amera i treće bez pomoći EU i Amerikanaca ne možete očekivati da Vučića sklonite, jer se već duboko ukorenio i u bezbednosnu službu, policiju, vojsku i sudove i svakim danom je sve jači i sve teža prepreka. Nažalost dok ste vi spavali od pada Borisa Tadića naovamo on je radio svoj posao kao Erdogan i na kraju vas počistio i osramotio, izvrgao ruglu i na kraju i batinao. Ali sami ste krivi. Morali ste znati da je Vučić radikal opasan lik. I sad vam preti pred kamerama da neće odstupiti ni za nokat i priznati vam da ste u pravu. Čovek vas otvoreno zove na ulicu, ali nemate vi petlju. Zavukli ste se u mišju rupu. Njegova arogancija i karakter u kombinaciji sa moći koju je stekao čini ga takvim kakav je – bez ikakvog poštovanja prema bilo kome. Osoba koja voli nekakvu apstraktnu Srbiju zaboravljajući da je ta apstrakcija sazdata od živih ljudi koji zaslužuju respekt. Ja lično nisam više u stanju da ga slušam. I pre nego što progovori menjam kanal pitajući se zbog čega su Srbija i njen narod toliko nesrećni?! Pa zar ne može, zar ne postoji političar u Srbiji koji će bar pet minuta biti iskren prema sopstvenom narodu i razumeti da je tu gde jeste zbog naroda i da ga je narod izabrao i da politika ne služi jedino i isključivo za manipulaciju. Dokle će više vlast u Srbiji biti neprijatelj običnom čoveku?!

  5. Njegova veza sa umetnoscu je onaj sareni voz, sa grafitima fresaka, koji isao do Rakovice

  6. Marko Djuric ce biti ambasador Srbije u SAD, ali u ZEMLJI. Uzivace tako platu i status ambasadora jedno godinu dana, a onda ce naci neki posao sjodno sbojom kvalifikacijama. U, Ameriku ce oticu drugi covek tokom sledece godine, sa znacajnijom reputacijo i vecom strucnom i poliyickom tezinom ali tek kada se tamo razbistri situacija. Jednostavno Djuric je na ovaj nacin sklonjen sa mesta direktora Kancelarije za KIM.
    A, sto se tice dileme da li je Tramp izgubio ili Tramp dobio, glupo je da sr bilo ko od politicara u svetu mesa u americki unutranji problem. Tek kad se oni.medju sobom pravno rasvivijaju mo cemo govoriti sta ce Bajden da preduzme.
    Mada iskreno ne vidim zasto je Vasingtonska elita izabrala Bajdena, jer je put droge iz Avganistana na zatvaranju, Rusi su sTurcima i Francuzima postigli sporazum o Nagorno Karabahu i time zaustavili vece ratne aktivnosti u srednjoj Aziji. Nema izgleds da ce se.obmobiti rat u Donbasu i zs Krim, jer bi Rusi momentalno sprzili svakoga nuklearnim raketama ko ni se usudio da napadne.
    Jedino mesto na planeti gde su ugrozeni americki nacionalni interesi je Pacifik i i sevetoisyocna Azija, posebno Kina. Ali tu se vec Tramp profilisao za resavaje problema. Tako da uopstw nije jasno cemu odusevljenje s Bajdenom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.