Stefanović: Nećemo tolerisati nasilje 1Foto: Fonet/MUP

Nasilje neće biti tolerisano, od bilo koga da dolazi, pa bio taj član Srpske napredne stranke (SNS), Demokratske stranke (DS) ili nevladine organizacije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović povodom incidenta na tribini u Beški kod Inđije.

Stefanović je za za TV Pink rekao i da će tužilštvo odlučiti o kvalifikaciji dela za sve ono što se dešavalo na tribini u Beški, napominjući da će policija profesionalno uraditi svoj deo posla.

Stefanović je rekao i da je devet ljudi iz Beograda i Šapca iz Incijative mladih za ljudska prava došlo na tu tribinu i da je „očigledno da su želeli da izazovu incident“.

On je naveo i da je novinarka televizije Sremska prijavila policiji da su je povredili ti ljudi, kao i da je još nekoliko osoba prijavilo lakše povrede.

Stefanović je ocenio i da je ponašanje predstavnika Incijative bilo neprihvatljivo, ukazujući da „neko želi da se Srbija vrati unazad“ u vreme kada je „Naconalni stroj prekidao tribine po fakultetima“.

Stefanović je, govoreći o migrantima, izjavio da se Srbija odlično brine o njima, ali određene nevladine organizacije „huškaju“ izbeglice protiv srpske vlade.

Oni svako jutro dolaze u parkove gde se migranti okupljaju i govore im da će biti deportovani ako uđu u neki od autobusa. Znam koje organizacije stoje iza ovoga i mi smo ih već kontaktirali, izjavio je Stefanović.

On je istakao da u prihvatnim centrima ima još mesta, s obzirom na to da migranti stalno odlaze. Nijedan migrant ne sme da bude na snegu i država mora i pobrinuće se za njih, naglasio je Stefanović.

Do sada je oko 100 migranata u Srbiji zatražilo azil, ali njihova destinacija su ipak zapadne evropske države, tako da je Srbija za njih samo „usputna stanica“, zaključio je Stefanović, prenosi pink.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari