Stefanović uručio zahvalnice za postignut uspeh na takmičenju "Armija kulture" 1Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/MO

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas zahvalnice članovima ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i predstavnicima Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ za postignut uspeh na takmičenju „Armija kulture“ u Moskvi.

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je razgovarao sa načelnikom „Biničkog“ majorom Nikolom Živkovićem, dirigentkinjm Katarinom Božić, operskim pevačima Minom Gligorić i Milanom Obradovićem i saradnicima ansambla koji su činili deo ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na takmičenju „Armija kulture“ ovogodišnjih Međunarodnih vojnih igara u Rusiji.

Stefanović je izrazio zahvalnost Umetničkom ansamblu „Stanislav Binički“ što svojim nastupima afirmiše Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije u zemlji, ali i izvan njenih granica.

Nacionalnu kulturu i muziku Srbije u Rusiji su predstavili Umetnički ansambla „Stanislav Binički“, Vojnofilmskog centra „Zastava film“ i Medija centra „Odbrana“, uz članove KUD „Dimitrije Koturović“.

Prvo mesto u originalnom predstavljanju i izvođenju kompozicija na ruskom jeziku, na takmičenju „Armija kulture“ pripalo je solisti baritonu Milanu Obradoviću.

Treće mesto u konkurenciji ženskih vokala pripalo je solistkinji Mini Gligorić.

Treće mesto u konkurenciji petominutnog muzičkog kolaža kojim se predstavljala svaka od 20 zemalja učesnica, po glasovima publike pripalo je čitavoj muzičkoj ekipi Srbije koju su, osim nagrađenih solista činili i major Duško Stamenković na klarinetu i zastavnik prve klase Branislav Ivković na harmonici iz Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, kao i igrači KUD „Dimitrije Koturović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari