Stevan Vlajić: Moj prvi potez je razgovor sa Ne davimo Beograd 1Stevan Vlajić, Foto: Lična arhiva

Savez 90/Zelenih Srbije izaći će na izbore 3. aprila na svim niovima a prvi potez kao predsednika biće mi razgovor sa prirodnim partnerima, Dobricom Veselinovićem i Radomirom Lazovićem, iz pokreta „Ne davimo Beograd“ o saradnji u Beogradu – kaže za Danas Danas Stevan Vlajić, strateg političkog marketinga i glavni koordinator Inicijative Zeleni presek Mladenovca, Sopota i Bajerevo, koji se u septembru priključio Savezu 90/Zelenih Srbije, a predsednik ove stranke postao 22. januara.

Na pitanje da li želi da bude još jedan koalicioni partner u izbornoj koaliciji „Moramo“ u kojoj su Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak i Akcija, kaže da će razgovarati sa Ne davimo Beograd.

– I to će biti prva strar koju ću raditi uz mapiranje i širenje infrastrukture organizacije. A za kasnije ćemo videti – navodi Vlajić.

Prema njegovim rečima, idealni predsednički kandidat je Savo Manojlović, direktor kampanje „Kreni-promeni“ jer je „čovek koji je pokazao u poslednjih godinu dana da cela opozicija treba da stane uza njega“.

Na pitanje ko će im biti kandidat za gradonačelnika, odgovara da će se o tome odlučiti u najkraćem roku.

Upitan kako je došlo do toga da postane predsednik stranke a tvorac je najuspešnije antipolitičke kampanje u Srbiji (predsedničke kampanje Luke Maksimovića u liku Belog Preletačevića 2017), objašnjava da je to bio logičan sled događaja.

– Moja organizacija, lokalna inicjativa Zeleni presek, koja ima za cilj bacanje fokusa na probleme u prigradskim nasljima koji su potpuno drugačiji od gradskih, je u seprembru pristupila Savezu 90/Zelenih Srbije sa stavom da se na izbore kao najbolji način ide na jedinstvenoj zlenoj listi, odnosno u jednoj koloni, sa svim organizacijama koje sebe vide kao zelene. Međutim, nismo naišli na razumevanje predsednika i došlo je do razmimoilaženja mišljenja. Nakon toga sam prikupljao ljude da podrže moj stav i tako sam se iskristalisao kao figura koja može da povede. A i preuzeo sam odgovornost jer neću da statiram dva meseca pred izbore – objasnio je on.

Potpredsednici će se, kako navodi birati po tome koju oblast najbolje poznaju i imaju rezultateu njoj. Zasad ih ima troje, a biće ih još.

Tu su, zasad, Nenad Milić, nekadašnji zamenik ministra policije u vladi Zorana Đinđića i visoki funkcioner LDP, koji će se baviti beznednošću, Tatijana Novosel Vasović biće zadužena za obrazovanje i Milan Lešnjak, bivši fudbaler Briža koji je zadužen za sport.

Vlajićev savetnik za međunarodnu saradnju i desna ruka, kako kaže, je Mijat Kostić.

Na optužbe da je njegova stranka lažna zelena stranka Vlajić odgovara da se svako se dokazuje svojim delima.

– A ja svakako nemam kome da se pravdam što se tiče mog opozicionog delovanja i stavova. Za minuli rad mog prethodnika ne mogu da odgovaram, a jedna od prvih stvar koju ću uraditi su razgovori sa potencijalnim partnerima koji su uspostavili koaliciju „Moramo“, jer je to najprirodnije – navodi Vlajić.

Vlajić će danas na konferemciji za medije biti javnosti predstavljen kao predsednik Saveza 90 Zelenih Srbije, koje je predovdio Đura Vlaškalić, nekadašnji član DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari