– Političke stranke u Srbiji, za razliku od partija iz susedne Hrvatske, još nisu shvatile koliko su velike marketinške mogućnosti interneta i društvenih mreža.

Doduše, sve parlamentarne stranke imaju svoje veb sajtove, sve koriste Fejsbuk, ali na jednosmeran način, ne ostavljajući mogućnost građanima da ostave svoj komentar, dakle da stupe u interakciju, što je zapravo suština Interneta. Demokratska stranka je najprisutnija na internetu, ali ona istovremeno pravi i najviše grešaka – kazala je na jučerašnjoj tribini „Političke kampanje na internetu“ stručnjak za strateške komunikacije Dragana Đermanović.

Prema njenim rečima, DS koja u javnosti promoviše demokratiju na JuTjubu zabranjuje opciju ostavljanja komentara, čime pokazuje da ne želi da čuje mišljenje ljudi kojima se obraća. G17 plus, kako kaže Đermanovićeva, na svom blogu čak nema ni opciju komentara. Što se tiče aktivnosti stranaka na Fejsbuku, ona je takođe prilično jednosmerna, jer stranački lideri retko odgovaraju na pitanja građana.

I pored toga što su poziv za tribinu dobili predstavnici svih parlamentarnih stranaka, odazvala se samo potpredsednica Skupštine Srbije Gordana Čomić iz DS, koja već četiri godine ima svoj blog na kojem aktivno komunicira s građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari