Stručnjak za bezbednost Ibiši: Srbija preko nelegalnih struktura vrši napade na Kosovsku policiju 1foto: Printscreen/YouTube/ATV

Stručnjak za bezbednost Nuredin Ibiši izjavio je da je Kosovska policija ugrožena nelegalnim strukturama koje podržava Srbija i da nedavni napadi na severu Kosova pokazuju da kriminalne strukture podržane iz Srbije nastavljaju da vrše pritisak i napade na pripadnike Kosovske policije, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema njegovim rečima, napadi na Kosovsku policiju usledili su nakon delovanja Ministarstva unutrašnjih poslova i kosovske policije u nadgledanju i kontroli tog dela, kao i u sprečavanju trgovine ljudima, organizovanog kriminala i korupcije.

Podsetivši da je bilo četiri napada u roku od dva, tri dana, Ibiši je naveo da to pokazuje da se ugrožava Kosovska policija kao, kako je rekao, jedna od najosetljivijih bezbednosnih struktura koja ima zadatak da nadgleda i kontroliše prelaze.

Ibiši kaže da kosovska vlada zatvara ilegalne puteve snabdevanja koje je, dodaje, Srbija koristila za razne vrste trgovine.

„Vlada radi svoj posao i postavila je logističku bazu na severu Kosova. Zatvorila je rute snabdevanja ilegalnim putevima“, rekao je Ibiši.

Govoreći o kontingentu koji je pre nekoliko dana stigao iz Ujedinjenog Kraljevstva, on je naveo da je ta zemlja prisutna sa snagama u okviru NATO i da je dužna da ih podrži borbenom opremom i logistikom.

„Ujedinjeno Kraljevstvo je prisutno sa snagama unutar NATO-a i ima dužnost da ih podrži i borbenom i logističkom opremom. Pitanje samog Kfora je povećanje i ljudskih i oružanih sposobnosti“, rekao je Ibiši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari