Svečlja: Potpisan novi sporazum sa Europolom o procedurama i zaštiti informacija 1Kosovski ministar Đeljaj Svećlja na prelazu Merdare Foto: Kosovska policija (arhiva)

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da je danas potpisan treći sporazum sa EUROPOL-om koji definiše procedure za razmenu i zaštitu informacija.

Na svom nalogu na Fejsbuku, Svečlja je objavio da je pre nekoliko dana dobio pismo zahvalnosti od izvršne direktorke EUROPOL-a Katrin de Bol.

„Pre nekoliko dana dobio sam pismo zahvalnosti od izvršne direktorke EUROPOL-a Katrin de Bol za našu spremnost na saradnju i našu odlučnost da delujemo beskompromisno protiv kriminala i korupcije. Danas sam obavešten da je potpisan treći sporazum sa EUROPOL-om od strane De Bol, koji definiše procedure za razmenu i zaštitu informacija“, napisao je Svečlja.

On je dodao da će taj sporazum dodatno produbiti saradnju Kosova sa EUROPOL-om, garantovati izgradnju kosovske državnosti sigurnim koracima i doprineće zajedničkim ciljevima za vladavinu prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari