Svečlja: Prvo uklanjanje barikada, pa suspendovanje odluke o ulazno-izlaznim dokumentima 1Foto: Privatna arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da je počela podela dokumenta za ulazak i izlazak na prelazima Kosova za građane Srbije, sa izuzetkom punktova Jarinje i Brnjak koji ostaju zatvoreni zbog, kako je naveo, barikada koje su uspostavile „ilegalne strukture Srbije“.

Svečlja je na Fejsbuku naveo da će ta odluka kosovske vlade o izdavanju ulazno-izlaznih dokumenata nastaviti da se sprovodi dok se sve barikade ne uklone i ne osigura sloboda kretanja građana i dobara, a da će nakon uklanjanja svih barikada biti suspendovana do 1. septembra.

On je objavio i snimak na kome se vidi kakko predstavnici Kosovske policije štampaju ulazno-izlazni dokument, prenosi Kosovo Online.

„Svim licima koja poseduju dokumentaciju koju izdaju srpske organe biće obezbeđena ulazno-izlazna dokumenta koja ima rok važenja 90 dana na teritoriji Republike Kosovo.

Ova odluka će se nastaviti da se sprovodi dok se sve barikade ne uklone i ne osiguraju sloboda kretanja građana i dobara. U vreme uklanjanja svih barikada i prepreka, ova odluka će biti suspendovana do 1. septembra 2022. godine“, naveo je Svečlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari