Svi Šapićevi saradnici: Ko je Bojan Bovan, novi predsednik opštine Novi Beograd? 1Foto: Opština Novi Beograd

Naslednik Aleksandra Šapića na mestu predsednika opštine Novi Beograd biće Bojan Bovan, Šapićev dugogodišnji saradnik i funkcioner vlasti u Beogradu još iz perioda vladavine Demokratske stranke i mandata Dragana Đilasa kao gradonačelnika Beograda i Šapića kao njegovog pomoćnika.

Na sednici Skupštine opštine Novi Beograd održanoj u sredu 27. jula, izabrano je novo rukovostvo na čelu sa Bojanom Bovanom kao predsednikom opštine. Bovan je izabran iz redova odbornika još uvek aktuelnog saziva Skupštine te opštine, a na predlog Srpske napredne stranke, kojoj je pristupio zajedno sa ostalim Šapićevim saradnicima.

Kao nekadašnji odbornik i stanovnik Novog Beograda, Bovan tvrdi da dobro poznaje ovu opštinu i potrebe njenih stanovnika, te da će nastaviti posao koji je Šapić započeo. Na lokalnim izborima održanim 2020. godine, na opštini Novi Beograd pobedio je SPAS Aleksandra Šapića, a Bovan je bio jedan od odbornika koji je na Šapićevoj listi zauzimao visoku poziciju.

Svoje napredovanje ka pozicijama u gradskoj vlasti, Bovan je započeo u javnom preduzeću „Parking servis“, gde je stigao i do direktorskih pozicija. Radio je i u kabinetu gradonačelnika u periodu od 2008. do 2012. godine – tokom gradonačelničkog mandata Dragana Đilasa. I nakon promene vlasti, Bovan je ostao na istaknutijim funkcijama, pa je od 2012. godine radio u Sekretarijatu za saobraćaj, a nakon toga bio i direktor SC „11. April“.

Zanimljivo je i da Bovan na ovu funkciju dolazi posle građenja karijere na različitim funkcijama u gradskoj vlasti vezanim za pitanja saobraćaja, obavljao je i funkciju predsednika Upravnog odbora GSP „Beograd“, a novi gradonačelnik Aleksandar Šapić u jednoj od poslednjih svojih kritika prethodnog vođenja grada upravo je izneo pitanja vezana za javni prevoz i naplatu karata.

Upravo je Bovan u vreme uvođenja sistema naplate karata „Bus plus“, kao tadašnji predstavnik gradske uprave, komunicirao sa javnošću nezadovoljnom zbog cena karata i činjenice da se taj posao predaje privatnoj kompaniji Apex.

Bovan se našao i u centru pažnje kao direktor Sportskog centra „11 april“ na Novom Beogradu, kada je zbog havarije na ventilacionoj cevi pao deo plafona u ovom centru, a za šta je tadašnji predsednik opštine Aleksandar Šapić okrivio gradsku vlast koja je finansirala rekonstrukciju tog bazena.

U njegovoj zvaničnoj biografiji navodi se i da je tokom 2007. godine radio kao saradnik na Projektima u Ministarstvu za nacionalni investicioni plan Vlade RS.

Bio je imenovan na više funkcija: odbornik u Skupštini opštine Novi Beograd u sazivu 2014-2016 u okviru grupe građana „Za naš grad“; predsednik Nadzornog odbora Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ od 2012-2013; član Skupštine КК „Crvena Zvezda“ u periodu 2011-2013., a kasnije i v.d. direktora u SRC 11.April – JP Sportski centar Novi Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.