SZS: Stefanoviću, ko je omogućio kretanje u vreme policijskog časa i paljenje baklji sa solitera? 1Foto:Savez za Srbiju

Savez za Srbiju (SZS) upitao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministra Nebojšu Stefanovića da li je neko iz tog ministarstva dao dozvole za kretanje ljudima koji su u sredu uveče, sa vrhova desetina solitera u Beogradu, palili navijačke baklje i druge pirotehnička sredstva.

„Ko su ta lica, za koja postoji opravdana sumnja da ih je organizovala Srpska napredna stranka i njen predsednik Aleksandar Vučić? Ko im je omogućio da tokom zabrane kretanja donesu, montiraju i kasnije razmontiraju razglas preko koga su emitovali političke parole protiv jednog od vođa srpske opozicije?“, navodi se u saopštenju SZS.

Taj opozicioni savez je ocenio da je jasno da je u pitanju organizovana akcija sa ciljem zastrašivanja građana koji mirno protestuju svake večeri u 20.05, udarajući u šerpe iz svojih stanova, ne kršeći zabranu kretanja.

„Ministre Stefanoviću, pošto MUP danas ćuti, umesto da nas informiše koliko je lica uhapšeno zbog ugrožavanja bezbednosti građana – stanara ovih zgrada, kao i evidentnog kršenja odluke o zabrani kretanja (došli su do zgrada i parkova u vreme policijskog časa i otišli dok je isti trajao), očekujemo da se momentalno oglasite i saopštite koliko prekšilaca je uhapšeno i da li su zadržani u zatvoru“, naveo je SZS u pitanju resornom ministru.

U suprotnom, smatraju u savezu, svaki građanin Srbije ima prvo da ne poštuje odluku o zabrani kretanja, što je u vreme pandemije veoma opasno.

„Nadam se da ste svesni posledica nereagovanja nadležnih državnih organa“, dodaje SZS u dopisu Stefanoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari