Tači: Genocidna politika Srbije se ne može odbraniti, treba je osuditi 1Hašim Tači Foto: EPA/TOMAS KOVACS

Predsednik Kosova Hašim Tači reagovao je danas na izjave iz Srbije nakon presude bivšem ministru Srpske liste Ivanu Teodosijeviću ističući da se „genocidna politike Srbije ne može odbraniti, već je treba osuditi“.

Po njemu, mir, pomirenje i pravda se ne mogu graditi oslanjajući se na negiranje zločina.

„Vidim da zvaničnici iz Srbije negiraju jedan od najtežih zločina protiv civila koji se dogodio u Evropi, potvrđen od strane Suda za ratne zločine u Hagu, kao što je bio Račak. Genocidna politika Srbije se ne može odbraniti. Ona treba da se osudi“, naveo je Tači.

Bivši ministar aministracije i lokalne samouprave Ivan Todosijević danas je osuđen na dve godine zatvora zbog izjave koja se odnosila na Albance i masakr u Račku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao je danas zastrašujućim to što je Ivan Todosijević osuđen na dve godine zatvora zato što je za zločin u Račku rekao da je izmišljen.

Predsednik Srbije je tim povodom poručio da i on sam ponavlja da je to fabrikovani zločin i upitao da li će zbog toga sve da nas osude.

„Svi članovi Srpske liste ponoviće isto, i ja ponavljam sada – fabrikovani zločin u Račku, gde je sve falsifikovao onaj belosvetski prevarant, lopuža i hohštapler Voker“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.