Tači: Hitno formirati Vladu 1Hašim Tači Foto: EPA/TOMAS KOVACS

Dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi na institucionalni način i zato je hitno potrebno konstituisati skupštinu i formirati vladu, ocenio je predsednik Kosova Hašim Tači u uvodniku za današnje izdanje prištinskog dnevnika Koha.

Moramo da pristupimo procesu odgovorno i transparentno, napisao je on i upozorio da će svako dalje odlaganje dovesti do višestrukih posledica.

Tači je najavio formiranje tima za pregovore sa Beogradom u kojem treba da budu predstavnici vlade i skupštine. Kosovski dnevnici prenose izjave zvaničnika o dijalogu sa Beogradom.

Šef kabineta predsednika Bekim Čolaku je izjavio za Kohu da će u četvrtak u Briselu biti nastavljeni razgovori o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

Tačijev savetnik Ardian Arifaj je izjavio da će zvaničnici Srbije i Kosova razgovarati o primeni postignutih sporazuma i načinu na koji će se nastaviti dijalog.

Ministarka za dijalog Edita Tahiri je pred susret u Briselu ocenila da bi mir između Albanaca i Srba, dva najveća naroda u regionu, mogao biti postignut međusobnim priznavanjem i priznanjem Srbije da je počinjen genocid na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari