Tadić ispred Džinsija: Važno da svaka nova vlast vodi računa o predhodnim investicijama 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić danas je, u sklopu preidzobrne kampanje koalicije „Dobro jutro Srbijo“, održao konferenciju za novinare ispred zatvorene fabrike „Džinsi“ u Leskovcu i izjavio da je do 2012. godine velika pažnja posvećivana jugu Srbije, gde je dovedeno mnogo investicija.

Veoma je važno da svaka nova vlast vodi računa o predhodnim investicijama, a ne da se neprijateljski odnosi prema njima. Mi smo se sučavali sa situacijom da smo napravili 70 odsto puteva prema Makedoniji i Bugarskoj, a onda je nova vlast došla, otvorila ih i pohvalila se kao da su oni sve to uradili, rekao je Tadić.

On je istakao da je suštinski važno to što u poslednjih 10 godina nije vođeno računa o statusu radnika.

Zastrašujuće je da SMS porukom dobijete obaveštenje da od sutra prestajete da radite i da se prekida vaša egzistencija. Suština je da se moraju zaštiti prava radnika i mi ćemo o tome veoma voditi računa, kazao je Tadić.

Predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke Ivan Stojanović pojasnio je simboliku zbog koje se konferencija za medije održava ispred bivše fabrike „Džinsi“.

Ovu kompaniju je u Leskovac doveo Tadić, kada je bio predsednik države, a Džinsi je sada živi spomenik tuge koja vlada već decenijama u ovim krajevima. Fabrika u koju je mnogo uloženo i koja je u jednom momentu zapošljavala 700 radnika, preko noći je zatvorena. Ta nebriga, taj bezdušan čin je nešto protiv čega se borimo, naveo je Stojanović.

Naglasio je da je jedina velika investicija u Leskovcu u vreme Srpske napredne stranke fabrika „Aptiv“, a da je sve ostalo nadogradnja onoga što je urađeno u vreme Tadića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari