Tadić: Ne idem na Vučićevu inauguraciju iz istih razloga zbog kojih nisam bio ni na prošloj 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

“Na prošlu inauguraciju Aleksandra Vučića nisam išao, iz istih razloga iz kojih neću ići ni na ovu “, kaže za Danas Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i predsednik SDS.

Bivši predsednik napominje da ne postoji ni jedan valjan razlog da baš njega pitamo da li bi išao na inauguracionu svečanost novog-starog predsednika koja bi trebalo da se održi 31. maja, jer postoje opozicioni poslanici kojima to pitanje može da se uputi.

“Ima drugih opozicionih političara kojima je opravdano postaviti ovo pitanje, jer danas za neke opozicionare zaista i ne znamo da li bi se pojavili i na inauguraciji. U mom slučaju, to je svakako jasno”, kaže Tadić.

Na pitanje da li je vreme za svečanosti obzirom na ekonomsku i političku krizu u Srbiji on odgovara da što se njega tiče misli da inauguracija ne mora biti veliki trošak za državu.

“Taj aspekt inauguracije je skretanje pažnje sa suštinskih problema sa kojima se suočavaju naša država i građani”, zaključuje Tadić, ne precizirajući zbog čega on lično ne bi išao na Vučićevu inauguraciju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće zakletvu u Skupštini Srbije za drugi predsednički mandat 31. maja, a datum svečane inauguracije još nije poznat, rečeno je Danasu u kabinetu predsednika. Svečana ceremonija će možda biti u junu, ali se ne zna još tačan datum ali ni mesto gde će se održati.

„Ako bude uopšte, zbog situacije…“, ističu u kabinetu.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima Danasa, pripreme za održavanje inauguracije u vili Obrenovića u Smederevu su uveliko u toku. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je još posle izbora, gostujući “ na RTS, rekao da će inauguracija, ukoliko je bude, biti u Smederevu.

„Ako budem pravio, praviću je u Smederevu, u kući Miloša Obrenovića. Ali, daleko je 31. maj“, odgovorio je tada Vučić, uz napomenu da će organizacija inauguracije zavisiti od političke situacije u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari