Tadić: RTS odbio da emituje spot SDS 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je javni servis odbio da emituje spot izborne liste „Dobro jutro Srbijo“, u kome on razgovara sa majkom Aleksandra Halabrina, žrtve kriminalnog klana Veljka Belivuka, a ona iznosi podatke o direktnoj povezanosti brutalnog kriminala i državnog vrha i ljudi bliskih vlasti.

Tadić je, na konferenciji za novinare ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS), rekao da je utvrđena praksa da u izbornom bloku Dnevnika javnog servisa liste svaki dan dostavljaju materijal u trajanju od 30 sekundi kojim se predstavljaju i da po prvi put nije emitovan prilog koji je dostavljen.

Zbog čega su to naprasno sve televizije sa nacionalnom frekvencijom odjednom u isto vreme donele odluku da je problem Mare Halabrin manje vredan objavljivanja ili da se to ne tretira kao problem građanke ove države, zapitao je on.

Kao ilustraciju da se radi o očiglednoj naredbi, Tadić navodi da taj prilog objavljuje televizija Prva, čiji dnevnik počinje najranije, iako sa izbačenim delom u kome se pojavljuje Halabrin, a nakon toga televizije sa nacionalnom frekvencijom RTS, Pink i Hepi, „očigledno organizovano, ne prenose dostavljeni video materijal“, jer je „stigla instrukcija“ i da sve to predstavlja orkestrirani skandal.

Organizovani kriminal je najveći problem ovog društva i svi drugi problemi ostaju nerešeni ili nastaju iz toga. Smatramo da je tema koja se tiče onoga što iznosi i Mara Halabrin epicentar tog organizovanog kriminala. Kao izborna lista najsnažnije ćemo se boriti da taj kriminal bude iskorenjen i imaćemo nultu toleranciju prema takvim pojavama u društvu, poručio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari