"Tajkun nad tajkunima i lopov nad lopovima": Brnabić reagovala na izjavu Dragana Đilasa o Vučeviću 1Foto: (1) FoNet/Vlada/Peđa Vučković (2)A.H./ATAImages

Novoizabrana predsednica Skupštine Ana Brnabić reagovala je na pisanje Danasa, a povodom izjave Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, u kojoj se osvrnuo na danas objavljenu informaciju da će novi mandatar Vlade Srbije biti Miloš Vučević.

Brnabić se u svojoj dugoj rečenici na društvenoj mreži Iks osvrnula na više stvari – od optužbi na račun Đilasa do navodnih uspeha Vučevića.

„Tajkun nad tajkunima i lopov nad lopovima, Dragan Đilas, koji je kao gradonačelnik ostavio dug od 1,2 mlrd evra Beograđanima, uključujući i primaoce socijalne pomoći i porodilje (!), koji je od dece oteo odmaralište da bi ga dao svojoj firmi za kuću Velikog brata, koji se sam, pun ponosa, pohvalio da je, za 10 godina bavljenja politikom, uspeo da prihoduje 619 mil evra (u proseku 172.000 evra dnevno svaki dan za tih 10 godina), dok je pola miliona ljudi ostalo bez posla, 51 odsto mladih bilo nezaposleno, a prosečna mesečna plata bila 330 evra, našao se da kaže nešto o Milošu Vučeviću koji je, takođe kao gradonačelnik, Novom Sadu, Srbiji, doneo čak dve prestižne titule – Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture, za čije su vreme u Novi Sad, zahvaljujući hrabrosti, viziji, trudu i timskom radu sa Aleksandrom Vučićem, SNS i Vladi Srbije, došli investitori kao što su Continental, NIDEC i Barry Callebaut, završio se novi Žeželjev most, počeo da se gradi još jedan most, izgradio se Naučno-tehnološki park u kome je sada, između ostalog smešten Institut za razvoj veštačke inteligencije, koji je, sa OPENS, primer kako podržati mlade u jednom gradu, i iza koga ostaje još mnogo toga drugog.

Ona se osvrnula i na medije koji su izjavu preneli.

„Tako vam je to kad imate svoje medije, pa vas oni ubede da ste genije, a vaš realni domet je da, kao lider opozicije, osmislite krađu toalet papira iz Skupštine“, zaključila je ona.

Brnabić nije direktno prozvala Danas, već je podelila deo teksta sa portala N1, a koji je prenet sa našeg portala.

Ona je podelila deo izjave u kojoj se navodi da Đilas „poručuje da je sam Vučević pravi SNS kadar“.

„‘Sve je dobio zahvaljujući poslušnosti prema familiji. Jedva završio srednju školu, isto ponovio sa fakultetom. Povezan sa ljudima iz kriminogenog miljea. Boljeg kandidata, a da je još uvek na slobodi i da nije na poternicama Interpola, realno nisu mogli da nađu’, navodi Đilas“, deo je teksta koji je Brnabić podelila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari