Tamara Vučić na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1Foto: screenshot instagram/tamara.vucic.serbia

Tamara Vučić, boravi u Njujorku gde se održava 78. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Tamara Vučić je na svom Instagram profilu objavila da je na marginama 78. zasedanja prisustvovala događaju ”Svet je naš zajednički dom: Put ka pokretu nultog otpada”, organizovanom pod pokroviteljstvom supruge predsednika Republike Turske Emine Erdogan.

Učesnici događaja simbolično su svoje potpise stavili na dokument pod naslovom ”Svet je naš zajednički dom”, u kojem se skreće pažnja na neophodnost veće brige o očuvanju životne sredine, što uključuje i efikasnije korišćenje energenata i podršku praksama koje će doprineti ostvarivanju ciljeva za koje se zalaže inicijativa ”nulti otpad”, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Glavni govornici na skupu bili su Emine Erdogan, supruga predsednika Republike Turske i Erik Adams, gradonačelnik Njujorka.

Projekat ”Nulti otpad” iniciran je od strane supruge predsednika Republike Turske Emine Erdogan 2017. godine, što je praćeno nizom aktivnosti u promociji koncepta ”nultog otpada”, uključujući i usvajanje rezolucije ”Promocija inicijative nultog otpada kao podrška Agende održivog razvoja 2030”, čiji ko-sponzor je bila i Republika Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari