TASS preneo izjavu Vučića da su mu zapadni lideri "priznali umešanost u rat u Ukrajini" 1Foto: printscreen / RTS

Ruska agencija TASS prenela je danas izjavu predsednika Srbije Aleksandar Vučić da su zapadni lideri u razgovorima s njim priznali umešanost u rat u Ukrajini, uz napomenu da o tome ne mogu javno da govore.

„Oni (zapadni lideri) su mi rekli: ‘Imamo rat u Evropi, mi smo deo njega, čak i ako otvoreno kažemo da nismo'“, prenosi TASS Vučićeve reči iz sinoćnjeg gostovanja na Radio-televiziji Srbije (RTS) u emisiji „Takovska 10“.

Agencija TASS navodi da je ranije, nakon početka „ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini“, Vučić u obraćanju naciji rekao da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija privremeno obustavlja vojne i policijske vežbe sa svim stranim partnerima, navodi TASS. Ta novinska agencije dodaje da je Vučić istakao da Srbija i Rusiju i Ukrajinu smatra bratskim državama, žali zbog onoga što se dešava na istoku Evrope i spremna je da pruži humanitarnu pomoć Kijevu.

TASS takođe ukazuje da je Vučić više puta dosad isticao da je, kako je ta agencija navela, „specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini“ postala razlog „kolosalnog pritiska Zapada na Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari