Teodorović: Skupština slobodne Srbije je pobuna protiv autokratskog režima (VIDEO) 1Foto: FB/Skupština slobodne Srbije /Screenshot

Akademik Dušan Teodorović izjavio je da formiranje Skupštine slobodne Srbije predstavlja „pobunu protiv autokratskog režima Aleksandra Vučića“.

„Mi živimo u diktaturi, sad je to već otvorena diktatura. Postoje brojni dokazi da je na poslednjim izborima vršena krađa – ljudi su, pogotovo iz manjinskih grupa, privođeni na glasanje, kupovani su glasovi, postoje lažni birački spiskovi, zapisnici koji su potpisani od strane samo jedne osobe, postoji stotine primera da se broj glasova u džakovima ne slaže sa brojem u zapisnicima…“, navodi Teodorović za N1.

On ocenjuje da je „Srbija je uz Belorusiju jedina evropska zemlja u kojoj se na bezočan način formira parlament“.

„Parlament će biti u stanju da izvrši bilo kakvu volju jednog čoveka koji vlada Srbijom“, smatra Teodorović.

Ističe da je Skupština slobodne Srbije u fazi formiranja.

„Razgovaramo sa pojedincima koji su istaknuti u svojim profesijama, koji imaju moralni integritet, razgovaramo sa nevladinim organizacijama, grupama građana i sa sindikatima. Radimo i na formiranju pojedinih odbora“, kaže on i dodaje da žele da okupe sve političke snage, kao i političke stranke u nekom trenutku.

Teodorović smatra da Skupština slobodne Srbije treba da ima dva smera delovanja.

„Jedan je zakonodavna oblast – kroz pojedine odbore se daju predlozi novih zakona koji bi suštinski menjali srpsko društvo. Drugi – konkretne akcije suprotstavljanja režimu Aleksandra Vučića kroz različite oblike građanske neposlušnosti“, ističe Teodorović.

Prvo zasedaje Skupštine slobodne Srbije u septembru

Prva sednica „Skupštine slobodne Srbije“ trebalo bi da bude održana krajem septembra, a u toku je formiranje stručnih tela čiji će predstavnici predsedavati tom skupštinom, najavio je danas član organizacionog odbora Savo Manojlović.

On je na konferenciji za novinare rekao da je formiran Savet za poljoprivredu koji će voditi poljoprivrednik Dragan Kleut, dok će uskoro biti formiran Savet za zdravstvo na čijem će čelu biti dr Rade Panić.

„Mi želimo da stvorimo jedno telo u kome će se čuti različiti glasovi, različita mišljenja i gde će se izražavati različite i socijalne i političke grupe“, naveo je Manojlović.

Manojlović je rekao da se u septembru očekuje prvo zasedanje Skupštine slobodne Srbije, ali da će biti praćena epidemiološka situacija.

Dragan Kleut rekao je da će Savet za poljoprivredu ponuditi rešenje situacije na tržištu: „realne berzanske cene kao što su u Budimpešti, Parizu i u ostalim svetskim berzama gde nisu umanjene srpske cene proizvoda“.

Kleut je odbacio navode ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da je rod pšenice za 2020. godinu rekordan, navodeći da je 40 odsto manji nego „neke normalne godine i sa nekim normalnim padovima“.

On je podsetio da su za srpske seljake smanjene subvencije sa 12.000 dinara na 4.000 dinara, ukinut im je regres za gorivo, odnosno 60 litara po hektaru.

„Sve to je uticalo na mogućnost opstanka srpskog seljaka na svom posedu. Mi ćemo se zalagati i pokušavati da rešimo taj problem“, naveo je Kleut.

Aktivisti Skupštine slobodne Srbije tokom konferencije za novinare ispred Filozofskog fakulteta istakli su transparente na kojim piše „51,1 odsto“, što predstavlja broj građana koji je bojkotovao parlamentarne izbore i koji „nema glas u Skupštini“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

31 reagovanja na “Teodorović: Skupština slobodne Srbije je pobuna protiv autokratskog režima (VIDEO)”

 1. G.Teodorovicu. Vase zvanje,inteligencija,obrazovanje je za svako postovanje. Ali…..Ali,u parlament se ulazi ma izborima.

  • Hajde da podrzimo…inicijativu i prvi smer delovanja…ali drugi smer delovanja je macka u dzaku dok vam se Djilas I Marinika ne pridruze..Onda maske padaju

  • Naravno u parlament se ulazi izborima.
   I ućiće sigurno, čim se budu održali prvi sledeći slobodni izbori.

    • Evo samo jedan dokaz, inače opštepoznata priča, kada su u Vranju Stranka Vojovođanskih Mađara osvojila oko 1300 glasova i time se plasirala na treće mesto iza SNS i SPS, u gradu u kome ne žive pripadnici ove manjine, a samim tim nemaju ni odbor! Pametnom dosta.

    • Za normalnu osobu, dokaza je na pretek, za ostatak botova -sendvicara sitni i krupni konjusara ne treba gubiti vreme dokazivajuci.

 2. „S“ANU je tvorevina globalista kao i svi pobrojani u tekstu njihovog medija a (i) ovaj akademik se davno prodao. Baš vam je divno!

  • Naravno u parlament se ulazi izborima.
   I ućiće sigurno, čim se budu održali prvi sledeći slobodni izbori.

 3. Podrzavam inicijativu, ali imam i mali savet. Izadjite iz kruga dvojke. Izbori se dobijaju u Svrljigu, Brzoj Palanci, Blacu, Adi, Pozegi…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.