Tepić: Nenad Stefanović grobar beogradskog tužilaštva 1Foto: Stranka slobode i pravde

Šefica poslaničke grupe Ujedinjeni Marinika Tepić ocenila je danas da u Srbiji na delu nije borba protiv korupcije, jer to pokazuje smena dve tužiteljke u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Bojane Savović i Jasmine Paunović, koje su radile najsloženiji predmet pranja novca do sad – slučaj Elektroprivrede Srbije (EPS).

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je Tepić na sednici Skupštine rekla da su tužiteljke sklonjene samo zato što su radile svoj posao i usprotivile se šefu Višeg javnog tužilaštva Nenadu Stefanoviću da postupaju protivzakonito po njegovim usmenim nalozima.

Ali to nije sve. Smenjena je ranije i tužiteljka Nataša Pavlica, koja je imala najviše predmeta o Nemanji Stajiću, donedavno prvom čoveku za ozakonjenje nelegalnih objekata u Beogradu, njoj su svi predmeti oduzeti, a ona je premeštena. Kao što je juče smenjena Bojana Savović vodila i slučaj Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK, ukazala je Tepić.

Ona je navela i da je umesto Savović, uhapšene po njenom nalogu saslušavala druga tužiteljka Brankica Marić, koja radi na izmišljenoj poziciji – prvi zamenik za korupciju.

Umesto ohrabrenja i nagrade, borba protiv korupcije profesionalcima postaje trauma i ekstremno demorališuće i za druge tužioce koji isto ovako mesecima rade na nekim od najtežih predmeta, a onda vas samo jednog jutra smene i sve vam oduzmu. Uz to, nije nikakva tajna, jer su o tome pisali i mediji, da svi tužioci trpe šikanu od šefa Stefanovića, zaključila je Tepić, uz ocenu da je Stefanović je grobar beogradskog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari