Tepić: Ostavka Milutina Jeličića nije stigla na pisarnicu opštine Brus 1Marinika Tepić Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Samostalna poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić objavila je da joj je danas načelnik opštinske uprave Brus Goran Despotović rekao da nema informaciju da je predsednik te opštine Milutin Jeličić, koga veći broj žena optužuje za seksualno uznemiravanje, predao ostavku na pisarnici.

Tepić je preko društvene mreže Tviter objavila da joj je pola sata posle toga sekretar opštine Brus Milica Mihajlović rekla da jeste, ali da je odbila da kaže kada.

„U 9.00 načelnik opštinske uprave Brus Goran Despotović, rekao mi je da NEMA info da je Jutka predao ostavku na pisarnici. U 9.35 sekretar Skupštine brus Milica Mihajlović kaže mi da jeste. Ali odbija da kaže KADA. Ako je u ovih 35 min. dobro je ! No znajući s kim imamo posla…“, navela je Tepić na Tviteru.

Potpredsednik Narodne stranke (NS) i poslanik Miroslav Aleksić izjavio je ranije danas da je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić „nasamario javnost i kupio vreme“ svojom formalnom ostavkom, jer po Zakonu o lokalnoj samoupravi on tu funkciju može da obavlja još punih šest meseci do izbora novog predsednika.

Aleksić je naveo da NS poziva predsednika te opštine i svih 29 odbornika da u roku od sedam dana zakažu sednicu skupštine opštine na kojoj bi bila konstatovana ostavka Jeličića i izabran novi predsednik opštine.

„Ako to ne učine, održaćemo veliki narodni miting u Brusu i tražiti hitno zakazivanje sednice na kojoj će biti izabran novi predsednik opštine“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Jeličić je optužen za seksualno uznemiravanje više žena uključujući i Mariju Lukić, kojoj je tokom više godina poslao ukupno 15.000 lascivnih poruka, a pokušao je i na silu da ostvari fizički kontakt s njom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari