Tepić: Pravac Evropa tražiće mišljenje Venecijanske komisije 1Printskrin RTS

Stranka slobode i pravde i poslanički klub Pravac Evropa uputiće inicijativu Venecijanskoj komisiji i zatražiti njen stav po pitanju onemogućavanja prethodne provere ustavnosti Zakona o planiranju i izgradnji, kao i stav po pitanju neustavnosti odredbi ovog zakona koji je usvojen prošle nedelje, kaže za Danas Marinika Tepić, šefica  poslaničkog kluba Pravac Evropa.

Ona napominje da će Venecijansku, kao i Evropsku komisiju upoznati o tome da ovaj skandalozan zakon onemogućava sprovođenje ispitivanja 24 sporne privatizacije, jer se sada besplatno poklanja državno zemljište upravo tim investitorima, koji su glavni akteri spornih privatizacija.

„Zaista smo fokusirani na zahteve protesta i na borbu protiv nasilja, protiv nasilja svake vrste, pa tako i pravnog nasilja. Pogledajte šta je režim izveo samo dan nakon tragedija masovnih ubistava 3. i 4. maja – na sednici Vlade, dok je Srbija paralizovana od šoka i bola, oni su na mala vrata progurali “besplatnu konverziju zemljišta” i prošle nedelje izglasali u Skupštini tu nemerljivu pljačku države i građana u režiji ove vlasti. A onda su u 2 sata noću, kao vampiri, van radnog vremena dok svi spavaju slali Vučiću da ekspresno potpiše ukaz o proglašenju tog zakona, potpuno ignorišući naš blagovremeni zahtev da ga prvo nama dostave zbog ocene ustavnosti – pre proglašenja zakona“, napominje Tepićeva.

Ona ističe da je vlast, znajući da bi opozcija oborila ovaj protivustavni zakon na Ustavnom sudu, brzogonzaleski izveli Vučićevo proglašenje ovog pljačkaškog zakona.

„Kao nikada do sada i time su nam uskratili i kao poslanicima da iniciramo ocenu ustavnosti“, zaključuje Marinika Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari