Tepić: Vrednost Dačićevih letova i leta do Skijatosa preko 25.000 evra 1Foto: FoNet/TV

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić uputila je zahtev Avio-službi Vlade Srbije da dostavi spisak svih putnika koji su državnim avionom u poslednjih mesec dana putovali do Skijatosa, kao i Antalije i Tunisa. Kako je navela, mora da se zna ko državni avion koristi u opravdane svrhe, a ko ga zloupotrebljava za višednevne boravke po turističkim destinacijama.

„Zahtevamo i od ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji je preuzeo „odgovornost“ za Antaliju, da saopšti šta je tačno radio i koje je to važne državničke poslove obavljao tokom svog sedmodnevnog boravka u ovom turskom letovalištu. Naime, prema podacima, očigledno je Dačić državnim falkonom odleteo 5. avgusta za Istanbul, istog dana istim avionom produžio za Antaliju, gde je uredno sačekao do 11. avgusta kada se susreo sa svojim turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom, a 12. avgusta se vratio u Beograd“, navela je Tepić u pisanoj izjavi.

Tepić je istakla da se u međuvremenu i ministar Rasim Ljajić prijavio, kazavši da je on putovao u Tunis na sahranu tuniškog predsednika, ali da još uvek nismo saznali ko je 15. i 16. jula išao na Skijatos i kojim povodom.

“Da je avion iznajmljivan, Dačićevi letovi i let do Skijatosa ukupno bi koštali preko 25.000 evra. To je vrednost letova koje nisu platili oni koji su koristili vladin avion. Ali platili su građani Srbije. Za Ivicu Dačića je potpuno jasno da je zloupotrebio državni avion za sedmodnevni boravak u Antaliji i trebalo bi da ga je predsednica Vlade već razrešila funkcije, što se naravno nije desilo”, poručila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari