Trajković: Priznanje nezavisnosti Kosovu ne donosi suštinski ništa

Ostavite komentar


  1. Srbija ce se boriti da nezavisnost Kosaova ne bude priznata, jer to nece doneti mir i stabilnost kako u drzavi , tako i u regionu. Moramo se zalagati za neko drugo resenje koje bi bilo odgovarajuce za obe strane, a to nije nezavisnost sigurno!

  2. Srbi sa Kosova koji ne prioadaju Srpskoj Listi moraju se udruziti u jednu organizaciju ili partiju i pred Aleksandra Vucica izaci sa konkretnim predlogom i resenjem!Srpska Lista nema resenje vec ceka Aleksandra Vucica da u njihovo ime do resenja dodje!Da je lako naci resenje neko bi do njega dosao za ovih zadnjih 100 godina ovako lutanja svih nasih vlasti,tako i Srba sa Kosova se svode na kontinuiranu raspravu preko medija sa Albancima sa Kosova…dan pretnje,pa dan price o pomirenju!Tu nema iskrenosti..jer sami Kosovski Albanci misle da je sve gotovo ali se svakim danom suocavaju da nije!Mora se ozbiljno sesti na ovoj nasoj Srpskoj strani i naci minimum zajednickog delovanja gde Vucic nece moci da se poziva na legitimitet dobijenih izbora u Srbiji od preko 50% a na Kosivu 90%!Nema tu resenja dok vecina Srba ne zauzme jasan stav a do toga prvo mora doci u parlamentu Srbije i da se prestane sa prozivkom ko je izdajnik a ko spijun!To nas vodi u dalje podele sa nesagledivim posledicama jednoga dana!Najodgovorniji u ovom trenutku je Aleksandar Vucic koji mora da prestane sa vredjanjem i prozivkom pritivnika jer mora da ima na umu da govori u ime maksimum 2 miliona Srba a sta je sa onih 5 miliona koji ga jasno ne podrzavaju!

    1. Prvo, gđo Rado, gde je tu eksteritorijalnost SPC i njenih Metoha jer ako R. Kosovo postane članica UNESKA svi manastiri i crkve će biti baština „Kosovara“ koji nisu nit Albanci ni Srbi već neka izmišljena nacija bez jezika, kulture i veroispovesti.
      Što se tiče Srpske Liste to je nesumnjivo najveći uspeh Srba sa KiM jer sa oko 40.000 glasača i devet poslanika u parlamentu, potpresednički mestom u parlamentu i vladi, kao i tri ministarstva i apsolutnom vlašću u svih deset opština sa Srpskom većinom, je nešto o čemu do skora nije moglo da se sanja. Srpska Lista je trenutno treća politička partija, posle LDK i Samopredeljenja a jača od Tačijeva DPK i Haradinijeva Alijansa za Budućnost Kosova zajedno. Imati gradonačelnike u deset kosovskih opština nema ni jedna politička partija ili koalicija.

  3. Ništa Srbija nije omogućila Kosovu,već je stanovništvo Kosova steklo šta je želelo voljom,upornošću i vojnom silom,tj.krvavim ratom. Da nije bilo toga zar mislite da bi Beograd pravio kompromise sa Prištinom ?!Doduše,pokušao je da proba rešenje problema vojnim putem ali se žestoko opekao.Sada KiM poseduje sve atribute nezavisne države,postojano stanovništvo,teritoriju i vlast(zakonodavnu,sudsku i izvršnu),svoja obeležja(grb,zastavu i himnu) i nije jasno na kakav kompromis misle srpski funkcioneri,pa i Rada Trajković ? Kada ćemo saznati kakva je konkretna ponuda Srbije u vezi Kosova,ako je uopšte ima?Inače,ZSO bi odavno bila formirana kada bi funkcionisala po Ustavu Kosova,bez izvršnih nadležnosti,kako je i dogovoreno u Briselu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.