Tuča odbornika u Čačku 1Foto: Wikipedia

Na sednici Skupštine grada Čačka, došlo je do tuče, a intervenisala je i Hitna pomoć zbog povrede predsednika parlamenta Igora Trifunovića.

Sednica je prekinuta do daljeg, javlja Tanjug. Tuči je prethodilo obraćanje odbornika sa dve govornice u sali i čupanje mikrofona, pošto je Trifunović sprečio odbornike opozicije da reklamiraju povredu poslovnika.

Do incidenta je došlo pošto je predsednik Skupštine grada Igor Trifunović počeo da izriče mere opomene predstavnicima opozicije, a odbornik Dveri Aleksandar Tanasković prišao je stolu za kojim sedi Trifunović i bacio mu u lice skupštinski materijal, prenosi Tanjug.

Bio je to povod da počne opšta tuča, pesničenje i guranje među odbornicima.

Kako prenosi Beta opozicija se protivi donošenju novog Poslovnika o radu Skupštine koji je ocenila kao „restriktivan, uvod u diktaturu, ukidanja kvoruma, ukidanja glasa opozicije i trijažu medija koji će je pratiti“.

Te stavove je vladajuća Srpska napredna stranka odbacila kao „laž i manipulaciju“ ocenjujući da će novi Poslovnik omogućiti efikasniji rad Skupštine.

Na predlog novog Poslovnika opozicija je podnela 1.125 amandmana, od kojih je Statutarna komisija odbacila 800, kao pravno nemogućih, zbog čega je Nova Srbija najavila krivične prijave protiv odgovornih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari