Tužilac Smit najavio prve optužnice u sudu za zločine OVK

Ostavite komentar


  1. Čak i Karla del Ponte govori o zločinima OVK i žutoj kući, za to bi neko zaista morao na robiju. Pravosnažne osude organizatorima i ubicama će konačno dati vetar u leđa normalnim ljudima koji se zalažu za normalnu Srbiju i za pristupanje EU, zapušiće usta eurofobima. U suprotnom, mrzitelji bi dobili dum-dum municiju, jer, Hag je stvarno loša referenca zapada, dovoljno je uporediti etničku pripadnost najvećeg broja prognanih i etničku pripadnost osuđenih, tu nešto ne štima. Niz optuženika (Orić, Čeku, Gotovina, Tači) se javno hvalio i/ili pisao knjige gde eksplicitno, neupitno i ponosno potvrdjuju svoje „uspehe“ u etnocidu. Hag ih je sve pustio. U slučaju Haradinaj ubijeni su svedoci, ali Hag se time ne bavi, kao da je zastrašivanje svedoka veći zločin od ubijanja. Nadam se da će novo-osnovani sud ispraviti nepravdu.

    1. „Dovoljno je uporediti etničku pripadnost najvećeg broja prognanih i etničku pripadnost osuđenih, tu nešto ne štima.“ Dovoljno je ukluciti mozak, i odmah kroz uzrocno-posledicno razmisljanje skontas, da sve, bas sve „stima“.

  2. Kad ćete ih odpečatiti?
    Za 10 godina?

    Žrtve moraju tražiti nadoknadu šete za sudjenje u razumnom roku!!!
    Sram vas bilo!

  3. Interesantno je da su Srbe prvo hapsili pa optuživali a iredentu će valjda obaveštavati preporučenim pismima da su optuženi, čisto da imaju fore da odšetaju van domašaja čvrste ruke pravde.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.