Tužilaštvo KiM: Nije bilo razgovora sa tužiteljkom Dolovac 1Foro: Fonet Nenad Đorđevic

Kosovsko tužilaštvo demantovalo je navode da je srpska republička javna tužiteljka, Zagorka Dolovac, razgovarala sa glavnim kosovskim tužiocem, Aleksandrom Ljumezijem, te da je tema tog razgovora bio i slučaj istrage ubistva Olivera Ivanovića, prenosi KoSSev.

Kako prenosi KoSSev, iz kosovskog tužilaštva objašnjavaju da je 24. maja održan okrugli sto regionalnog karaktera, ali u Zagrebu, a kojem su prisustvovali, kako se navodi, osim Sešna, i glavni tužioci i direktori policija iz regiona – Albanije, BiH, Hrvatske, sa Kosova, iz Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Održana je, ističu, i večera koju je organizovao domaćin, te da su na večeri „za jednim stolom učestvovali svi glavni gosti“.

U saopštenju se navodi da je bilo razgovora među učesnicima tom prilikom, ali ne o temama o kojima su to mediji izvestili.

„Američki advokat Džef Sešn nije posredovao ni jednom sastanku ove vrste i zaista, sastanak – o kojem je izvešteno – nije se dogodio. Shodno tome, pošto takvog sastanka nije bilo, naravno nije bilo ni razgovora o bilo kom konkretnom pitanju. Dakle, vest da je navodno održan sastanak i da se navodno razgovaralo o ubistvu srpskog političara Ivanovića je neistinita“, navodi se usaopštenju,prenosi KoSSev.

Pozivajući se na nezvanične saznjanja iz diplomatskih izvora, Danas je objavio da se Zagorka Dolovac u Prištini, uz posredovanje Džefa Sešnsa, sastala sa predstavnicima Specijalnog tužilaštva Kosova i da je jedna od tema razgovora bila istraga o ubistvu Olivera Ivanovića. U Ambasadi SAD u Prištini takođe tvrde da se susreti tužilaca Srbije i Kosova održali u Hrvatskoj, ali Danas nije dobio odgovor na pitanja o ulozi ove ambasade u istrazi Ivanovićevog ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari