U petak u Novom Sadu protest SZS u znak podrške uzbunjivaču iz Krušika 1Jedan od ranijih protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu Foto: Tamara Kopestinskij

Savez za Srbiju održaće u petak, 18. oktobra protest u Novom Sadu u znak podrške službeniku valjevske fabrike „Krušik“ Aleksandru Obradoviću.

On je u kućnom pritvoru tokom istrage u kojoj je osumnjičen da je novinarima dostavio informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Savez je u saopštenju naveo da je protest na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta „najbolja prilika da gradjani Novog Sada pruže podršku i Obradoviću i svima u zemlji koji se suprotstavljaju svevlašću vodje režima Aleksandra Vučića i njegovih pristalica“.

Dodaje se da će sa protesta ponovo biti upućen poziv „opozicionoj, demokratskoj i gradjanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore“.

Skup na Pozorišnom trgu počeće u 18 časova a okupljenima će se obratiti nekadašnji potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari