U Prištini objavljena imena onih koji treba da zamene poslanike: Jedini ko nije SL je Cvetko Veljković 1foto: Printskrin, sajt Skupština Kosova

Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas imena novih poslanika koji bi u kosovskoj skupštini trebalo da zamene poslanike Srpske liste koji su nedavno ovoj instituciji vratili svoje mandate, odnosno podneli ostavke.

Komisija je zasedala kako bi razmatrala i usvojila preporuku kosovske predsednice za zamenu poslanika Srpske liste, piše Kossev.

Posle završenog sastanka, a kako je prenela Koha, odlučeno je da deset poslanika Srpske liste koji su ovog ponedeljka zvanično skupštini u Prištini vratili mandate, zameni drugih devet poslanika sa liste ove stranke i jedan iz Građanske incijative Slobodna pravda opstanak.

Prema ovoj odluci, bivšeg poslanika Slavka Simića trebalo bi da zameni Milan Kostić iz Srpske liste, Igora Simića Zoran Maksimović iz SL, Miljanu Nikolić – Olivera Zdravković iz SL, Zorana Mojsilovića – Milan Joksimović iz SL, Vericu Ćeranić – Ksenija Božović iz SL.

Poslanika Branislava Nikolića trebalo bi da zameni Radoš Mihajlović, Miloša Perovića – Nenad Radenković, Ljubinka Karadžića – Svetislav Jokić, Jasminu Dedić – Biljana Maksić.

Bivšu poslanicu Draganu Antonijević, prema ovoj odluci, zameniće Cvetko Veljković iz Građanske inicijative Sloboda, pravda, opstanak.

Poslanici Srpske liste, njih desetoro, podneli su ostavke na mandate u kosovskoj skupštini u ponedeljak, a na isti potez su se odlučili i predstavnici Srba i zaposleni u drugim institucijama na Severu Kosova.

Centralna izborna komisija je potom, 8. novembra primila zahtev kosovske predsednice Vjose Osmani da preporuči imena koja će zameniti poslanike Srpske liste koji su podneli ostavke.

Komisija je svoju odluku donela danas, a imala je pet radnih dana da odgovori na zahtev predsednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari