U toku radovi na izgradnji puta u Malom Bajmoku 1Foto: Video screenshot

„Uskoro će u Malom Bajmoku biti 570 metara asfalta i kompletno saobraćajno uređenje. U planu je da se uradi i kružni tok na ukrštanju sa Batinskom i Mačvanskom ulicom i produženje ka Industrijskoj zoni ’Mali Bajmok’, čime će se Somborski put značajno rasteretiti“, rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prilikom obilaska radova u ovom delu grada.

Radovi su vredni gotovo 18 miliona dinara, a izvođač radova je kompanija Vojput iz Subotice.

Bakić je naveo da su juče završeni radovi na izgradnji puta u ulici Đerđa Dože u Hajdukovu, i najavio da će tokom marta biti završeni radovi na asfaltiranju Jasenovačke i Cvetne ulice na Paliću, Rudarske u Aleksandrovu i Luke Botića u naselju Radijalac, kao i ulice Drugi vinogradi u Čantaviru.

„Ukupna vrednost ovih radova je 76 miliona dinara, koje smo obezbedili za gotovo tri kilometra novih ulica“, istakao je gradonačelnik.

Dodao je da se u narednom periodu očekuje i početak radova na proširenju ulice Proleterskih brigada, a obnoviće se i ulice Jovana Mikića i Arsenija Čarnojevića.

„Grad je aplicirao kod pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja za izgradnju većeg broja ulica, u vrednosti od 170 miliona dinara“, kaže Bakić.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica, Ognjen Golubović, rekao je da je izgradnja puta u Malom Bajmoku značajna za Suboticu, i zbog toga što se pored ove saobraćajnice nalaze parcele na kojima je planirano širenje Industrijske zone Mali Bajmok i izmeštanje Kvantaške pijace iz centra grada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari