U vrhu kosovskih vlasti bez saradnje 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kosovski predsednik Hašim Tači, predsednica Skupštine Vjosa Osmani i premijer Avdulah Hoti nemaju direktnu komunikaciju i nisu se sastajali oko mesec dana, potvrdili su njihovi savetnici koji su želeli da ostanu anonimni, prenosi Koha.

Savetnik za odnose sa javnošću u kabinetu predsednice Skupštine Bekim Kupina naglasio je da Vjosa Osmani u potpunosti ispunjava svoje ustavne obaveze i da redovno poziva premijera da prisustvuje sednicama, jer je Vlada dužna da odgovara Skupštini.

Kupina je istakao da ni njihovih direktnih sastanaka nije bilo.

„Vjosa Osmani očekuje premijera, ako zatraži sastanak, što se do sada nije dogodilo. Ni predsednik nikada nije pozvao Osmani na bilo koji događaj. Isto važi i za premijera. Dakle, predsednica Skupštine ne odbija komunikaciju ni sa kim, naprotiv“, rekao je Kupina.

Dodao je da premijer nije zatražio sastanke sa predsednicom, kao što je praksa.

„Čak ni predsednik nije pozvao predsednicu Skupštine na bilo kakav događaj“, rekao je Kupina.

Publicista Imer Muškoljaj je ocenio da je uzrok takvih odnosa u ličnim i stranačkim motivima.

„Institucionalni lideri države, logično, trebalo bi da se drže pozicija sa idejom da sarađuju po raznim pitanjima, koja su u interesu države i građana“, rekao je Muškoljaj.

Naglasio je da tri institucionalna lidera na Kosovu pokazuju protagonistički pristup, sa idejom da je svako od njih ponaosob važniji od ostalih, preneo je portal Kosovo onlajn

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari