Uhapšena još dvojica kosovskih policajaca 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC (Arhiva)

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su danas posle podne još dvojicu policajaca, jednog na prelazu Jarinje a drugog u južnom delu Mitrovice, saopšteno je.

„I današnja hapšenja pripadnika granične policije sa inicijalima D.P i V. T su nastavak operacije koja je izvedena 28. maja u saradnji sa Policijom Kosova na različitim lokacijama na severu i širom Kosova“, navodi se u saopštenju.

Navodi se da je operaciji koja je izvedena prethodila istraga koja je trajala nekoliko meseci pod rukovodstvom Specijalnog tužilaštva Kosova zbog sumnje o učešću policajaca i gradjana u organizovanju kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom trgovinom, zloupotrebom službenog položaja i davanjem mita.

U akciji u utorak je uhapšeno 19 pripadnika Policije Kosova, od toga 11 Srba, četiri Albanaca i četiri Bošnjaka kao i šest civila koji su osumnjičeni za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

U akciji je ranjen jedan pripadnik policije, dok su četvorica povredjena. Prema poslednjim informacijama povređeno je 11 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari