Ukrupnjavanje opozicije u Novom Sadu: DS, Zajedno i Pokret - Srce potpisali memorandum 1Foto: Zajedno

Novosadski odbori „Zajedno“, Demokratske stranke i Pokreta Srbija Centar – Srce potpisale su Memorandum o međusobnom razumevanju i saradnji na svim poljima političkog delovanja, uključujući zajedničke istupe u javnosti i političke akcije, kao i saradnju u izbornom procesu.

Kako je istaknuto, tri opozicione političke organizacije na ovaj način potvrđuju svoju spremnost da zajednički rade u cilju smene gradske vlasti u Novom Sadu i potpune promene sadašnjeg modela upravljanja gradom.

„Stranke potpisnice su se ovim memorandumom opredelile za tešnju političku saradnju i zajedničku borbu protiv autokratskog režima, a za demokratski uređenu i socijalno pravednu zajednicu ravnopravnih građanki i građana. Za zajednicu koja uvažava prava čoveka i životne sredine, bez čega nema zdravog života“, navodi se u saopštenju.

Kako se naglašavaju, ovo političko partnerstvo je inkluzivno i otvoreno za pristupanje svih opozicionih političkih organizacija sa kojima stranke potpisnice dele osnovne vrednosti vrednosti i ciljeve demokratske, evropske i moderne lokalne zajednice.

„Vreme je za ujedinjavanje i borbu za slobodu. Za Novi Sad bez nasilja i straha! Za slobodan, pristojan i zdrav Novi Sad“, zaključili su u saopštenju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari