Savo Manojlović sa vladikom Grigorijem i Dejanom Bodirogom 1Foto: Tviter

Uoči za večeras u 19 sati najavljenog protesta ispred Predsedništva Srbije zbog “opstrukcije” narodne inicijative da se kopanje litijuma u Srbiji zabrani na 20 godina, Savo Manojlović je na Tviteru objavio fotografiju sa vladikom Grigorijem i sa košarkašem Dejanom Bodirogom.

Borbu možemo dobiti ako je budemo vodili prepuni dobrote u srcu, mudrosti u glavi i strpljenja u naravi. Pred današnji protest ja sam ove vrednosti video u dobrom i časnim ljudima vladici Grigoriju i Dejanu Bodirogi. Vidimo se danas u 19h ispred Predsedništva”, napisao je Manojlović, dirketor kampanje Kreni promeni. 

Zanimljivo je da je Stevan Vlajić, sadašnji predsednik stranke Savez 90 Zelenih a nekadašnji jedan od tvoraca kampanje Luke Maksimovića sa predsedničkih izbora 2017, za Danas izjavio da je po njemu baš Manojlović najbolji predsednički kandidat.

Savo Manojlović sa vladikom Grigorijem i Dejanom Bodirogom 2

Savo Manojlović je “vratio” borbu na ulicu, pošto se prvi povukao u decembru sa protestnih blokada Ekološkog ustanka i drugih, kada su povučeni, odnosno promenjeni zakoni o referendumu i o eksproprijaciji.

Tada je rekao da se povlači, zato što drži reč i zato što nastavlja pravnu borbu kroz institucije.

Međutim, zbog problema u skupljanju potpisa za narodnu inicijativu o zabrani litijuma, ponovo se okrenuo protestima, a premijerka Ana Brnabić ga je oštro isprozivala na konferenciji za štampu na kojoj je objavila da je Vlada “stavila tačku na projekat Jadra”, odnosno kopanje litijuma od strane kompanije Rio Tinto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari