Usame Zukorlić (SPP) nakon konsultacija sa Vučićem: Želimo suštinsko učešće u Vladi Srbije 1Foto: BETAPHOTO/Nikola Todorovic

Stranka pravde i pomirenja (SPP) želi suštinsko učešće u Vladi Srbije, u korist svih onih koji su glasali za našu stranku, rekao je danas predsednik SPP Usame Zukorlić posle konsultacija kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju nove Vlade Srbije.

„Mi smo u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i želimo da nastavimo započeto u proteklom mandatu i počnemo nove projekte u Sandžaku“, dodao je Zukorlić.

„Razgovorali smo o brojnim opcijama i sve je na stolu. Razgovaraćemo u narednom periodu i znaćete više“, rekao je Zukolrić novinarima.

„Mi ćemo prihvatiti svaku ponudu koja će podrazumevati i omogućiti nam da realizuje program stranke“, dodao je Zukorlić i naglasio da je SPP zainteresovana za brojne pozicije „kako po dubini, tako u vrhu vlasti Srbije“.

Zukorlić je, na pitanje da li bi im bilo interesantno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, rekao da postoje brojna ministarstva koja bi im bila zanimljiva, ali da ne želi da licitira.

„Prinicip naše stranke je da mi govorimo o konkretnim stvarima tek kada se dogovrimo i bude konačno“, objasnio je on.

„Bilo nam je upečatljivo ozbiljno stremljenje vlasti i najave da se za Sandžak planiraju ozbiljni, konkretni projekti koji će doprineti podizanju standarda stanovništa na tom prostoru. Mogu se raditi razni projekti na tertitoriji Sandžaka, ali ništa ne može podići standard kao autoput, budući aerodrom i slični infrastruktni projekti“, objasnio je Zukorlić.

„Mi smo otvorili razgovore da nastavimo da budemo deo vlasti sa vrlo značajnim, suštinskim učešćem u vlasti“, zaključio je Zukolrić i dodao da su stalni kontakti sa Srpskom naprednom strankom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari