Uvođenje sankcija Rusiji "podelilo" je novostvorenu političku organizaciju Zajedno: Ćuta se ogradio od Zelenovića 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Uvođenje sankcija Rusiji „podelilo“ je novostvorenu političku organizaciju Zajedno. Dok bi jedan od kopredsednika ove organizacije, Nebojša Zelenović, podržao odluku vlade da uvede sankcije, Aleksandar Jovanović Ćuta, takođe jedna od kopredsednika i lider Ekološkog ustanka, ogradio se od te Zelenovićeve izjave.

Na pitanje novinara N1 da li nova Vlada SNS može da računa na njegovu podršku, ako bi odlučila da uslaglasi spoljnu politiku sa EU, Zelenović je odgovorio potvrdno.

„Sve što je naša politika, a bude se našlo na stolu kao predlog koji dolazi i od SNS, naravno da ćemo mi našu politiku uvek predstavljati, gurati i gde god je to moguće isticati“, naglašava Zelenović, koji je i šef poslaničkog kluba Moramo-Zajedno, kaže za N1 šef tog poslaničkog kluba Moramo-Zajedno.

Ekološki ustanak, jedna od članica Zajedno, saopštio je da se ograđuje od te izjave i ostaje dosledan porukama i politici koju je predstavio građanima u toku izborne kampanje.

„Nema saradnje sa aktuelnim režimom u bilo kom obliku. Naš put jeste proevropski, ali kakvu god politiku da nova Vlada usvoji, Ekološki ustanak neće podržati. Nema podrške onima koji su ovu zemlju uništili i doveli do propasti“, navedeno je u saopštenju Ekološkog ustanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari