Velika Britanija: Uhapšena poslanica zbog kršenja epidemioloških mera 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Škotska poslanica u britanskom parlamentu Margaret Ferijer uhapšena je danas i optužena je da je pre tri meseca svesno prekršila epidemiološke mere i ugrozila zdravlje ljudi.

U saopštenju škotske policije se navodi da je ona 26. septembra putovala vozom za London na zasedanje parlamenta, uprkos tome što je imala simptome kovida-19 i išla na testiranje.

Ferijer je policiji rekla da je odlučila da ode u Vestminster jer je imala veoma blage simptome i osećala se dobro.

Mnogo teži prekršaj poslanica je napravila kada je tri dana kasnije odlučila da se vozom vrati iz Londona u Glazgov, iako je u međuvremenu obaveštena da je bila pozitivna na testu.

Škotska nacionalna partija je suspendovala Ferijer iz svoje poslaničke grupe u britanskom parlamentu, ali je ona odbila da podnese ostavku i odlučila je da bude samostalni poslanik.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Velika Britanija: Uhapšena poslanica zbog kršenja epidemioloških mera”

  1. To je drzava. Odgovornost za sve i podjednako.
    Njena stranka se odmah ogradila.
    Kod nas je to nemoguce jer je SNS iznad zakona i moralnih normi.

    • Slažem se, ali samo ako misliš i na ostale političare, koji su pozivali ljude na proteste, Boška, Marinku, Jeremića, Veselinovića, Radulovića… Glavnog ne spominjem, jer neće smeti da objave, ali mogu da kažem šifru, 619. Kad smo već kod političara 619, kako to, da nema ni jedne rečenice o grljenju i ljubljenju sa članom “zemunskog klana“, zar to, ovde, nije vest? Gde su sad “nezavisni novinari“, ovog cenjenog medija, i istraživački novinari Ne1? Zar to nije interesantno za istraživanje, ili je gos-n 619 zabranio da se piše o tome?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.